Actueel
Waarom twijfel jij over het krijgen van kinderen?

Twijfel jij over het krijgen van kinderen, vul dan de poll in. Ik ben nieuwsgierig naar de belangrijkste reden van je twijfels over je kinderwens.

[poll id=”2″]

Cadeauwinkel
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en verwacht in maart 2017 ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
2 comments
 • claudia
  nov 15, 2013 (12:28)

  Helemaal mee eens . Ben nu bijna 10 jaar gelukkig getrouwd met mijn maatje . Kinderen willen we niet ook al ben ik ook pas 34. Voor mij is het geen toevoeging voor het welbekende plaatje. De maatschappij heeft voor mij de doorslag gegeven. Mijn kids hoeven niet in de ellende van deze tijd terecht te komen. Dat zou voor mij niet eerlijk zijn. Ik heb samen met mijn man gekozen voor 3 katten en dat zijn onze kids.
  groeten Claudia

 • Ineke
  okt 31, 2013 (11:47)

  Hallo Patricia,

  Wat goed om te lezen dat ik niet de enige ben die met dit item worstelt! Het maakt me zo boos dat er van je wordt verwacht dat er anderhalf jaar na je trouwen een geboortekaartje op de deurmat ligt. Iedereen dient maar hetzelfde stramien “huisje, boompje, beestje” te volgen en als dat niet snel genoeg gaat krijg je de confronterende reactie of alles wel goed met je gaat! Ik ben 34 jaar en ik besef heus wel dat de tijd zo langzamerhand gaat dringen, maar moet je dan maar in de algemene tendens mee gaan omdat de maatschappij dat van je verlangt? Ik pas daarvoor en ben heel erg geneigd mijn kont tegen de spreekwoordelijke krib te gooien. Je merkt het, ik zit vol emoties. Goed dat er aandacht aan wordt besteed. Want inderdaad, het is een taboe! En je moet je ongelofelijk gaan zitten te verdedigen als je aangeeft dat je twijfelt. En dan die cliché’s die je om je oren worden gesmeten: “het maakt je compleet”, “het is het mooiste wat er is” en de allermooiste: “je krijgt er zoveel voor terug…” Ha, weet je wat ik dan altijd zeg: “een hoop poepluiers, krijsende babies en slapeloze nachten….” Maar dat wordt altijd weggelachen. Maar diep van binnen zullen het veel mensen met me eens zijn. Ik blijf je volgen op facebook. Tijd voor openheid!

  Groet,

  Ineke

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: