Onderzocht
Alcohol drinken tijdens zwangerschap; kind presteert beter

Waar zwangere dames alcoholische versnaperingen laten staan, omdat dit slecht kan zijn voor de baby, blijkt nu dat eentje per dag echt geen kwaad kan. Volgens de Britse professor John MacLeod presteren kinderen van moeders die tijdens de zwangerschap hebben gedronken zelf beter in neurologische testen.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

De professor zegt in de media dat er geen bewijs is voor het feit dat een wijntje per dag grote nadelige effecten heeft op de ontwikkeling van een kind. Hij heeft zevenduizend kinderen onderzocht en ontdekt dat de kids van drinkende moeders een betere balans hebben.

Ik vind dit persoonlijk een dubieus onderzoek. Als het namelijk echt zo zou zijn, dan zou het neem ik aan ook geadviseerd worden. We willen tenslotte allemaal het beste voor het toekomstige kind. Zolang men nog steeds waarschuwt tegen de gevaren van alcohol, zou ik dit onderzoek persoonlijk dus niet te serieus nemen. 

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: