Alcohol drinken tijdens zwangerschap; kind presteert beter

Waar zwangere dames alcoholische versnaperingen laten staan, omdat dit slecht kan zijn voor de baby, blijkt nu dat eentje per dag echt geen kwaad kan. Volgens de Britse professor John MacLeod presteren kinderen van moeders die tijdens de zwangerschap hebben gedronken zelf beter in neurologische testen.

De professor zegt in de media dat er geen bewijs is voor het feit dat een wijntje per dag grote nadelige effecten heeft op de ontwikkeling van een kind. Hij heeft zevenduizend kinderen onderzocht en ontdekt dat de kids van drinkende moeders een betere balans hebben.

Ik vind dit persoonlijk een dubieus onderzoek. Als het namelijk echt zo zou zijn, dan zou het neem ik aan ook geadviseerd worden. We willen tenslotte allemaal het beste voor het toekomstige kind. Zolang men nog steeds waarschuwt tegen de gevaren van alcohol, zou ik dit onderzoek persoonlijk dus niet te serieus nemen. 

Twijfel jij over je kinderwens?

juni 19, 2013 /