Eerste Buskruit met Muisjes voor zwangere Susan Smit

Vandaag heeft de zwangere schrijfster Susan Smit het eerste exemplaar van het gloednieuwe boek Buskruit met Muisjes in ontvangst genomen. In dit boek voor zwangeren en pas bevallen vrouwen geschreven door Nina Veeneman-Dietz, Noor Schutte Kerckhoff en Marieke Wigmans – Bremers staat óók alles wat je NIET wilt weten over het krijgen van een kind.

Susan Smit: “Ik was na mijn eerste bevalling heel onzeker. Nu ik zwanger ben van mijn tweede kindje, weet ik zeker dat ik weer regelmatig denk ‘wat nu’? Dan is dit boek toch weer ontzettend handig. En vermakelijk!”

De auteurs Nina, Noor en Marieke zijn drie vriendinnen en moeders van totaal negen kinderen. Tijdens hun zwangerschappen en de periode daarna stuurden ze elkaar zo veel what’s app-jes over de onzekerheden en vragen die ze hadden, dat het idee ontstond er een boek van te maken. “We hadden allemaal vragen waarop we geen antwoorden vonden, niet in gidsen en niet op het internet.”, aldus Nina.

In Buskruit met muisjes staat niet hoe het MOET, maar hoe het allemaal kan. Ook vind je er gevoelige bekentenissen en supertips van moeders als Nicolette van Dam (“Ik kon de hele straat voeden!”), Daniëlle Oerlemans (“Van die kraamvisitie die met hele families komen en dan vragen of ze mogen blijven eten!”), Natasja Froger en ook Susan Smit. In de gids zijn speciale kaders geplaatst voor JAN; de verzamelnaam voor de partners van de zwangere of pas bevallen vrouw. Enkele bekende vaders doen ook een boekje open over hun ervaringen. Richard Kemper: “Ik dacht bij de geboorte: hé, de placenta komt toch na het kind?”

Buskruit met muisjes is een realistisch verhaal geworden, omdat er ook in staat wat je moeder en zelfs die goeie vriendin, je niet vertelde. Noor: “We hebben het boek praktisch ingevuld. Het staat vol met handige schema’s en checklists. En we hebben geprobeerd er echt handige trucs in te vermelden. Appelstroop of een zakje erwten uit de vriezer doen bijvoorbeeld wonderen voor ‘je onderkantje’ na de bevalling.” Marieke: “De nodige zelfspot heeft ons goed door de zwangerschappen en kraamperiodes heen geholpen. En dat is ook de toon van het boek geworden.”

Lees hier de recensie over het boek.

Twijfel jij over je kinderwens?

juni 20, 2013 /