Actueel
Grote vraagtekens bij steunpunt IVF Spain in Nederland

Als TwijfelMoeder kun je uiteindelijk wel de beslissing nemen dat je een kindje wil, maar wat als het niet lukt? Ga je dan het medische circuit in? Een weg waarbij je nu zelfs als bij het steunpunt van IVF Spain in Nederland terecht kunt.

De vruchtbaarheidsbehandeling zoals deze in Spanje wordt uitgevoerd is in Nederland verboden. Zo kennen ze in geen maximumleeftijd voor vrouwen die een kind willen via eiceldonatie. In Nederland mag je niet ouder zijn dan 45 jaar. En men werkt daar ook met anonieme eiceldonoren, terwijl men in Nederland juist met een tekort aan eicellen kampt. Niet vreemd dus dat stellen uitwijken. Nieuwsuur maakte een reportage.

Hopelijk hoef ik hier nooit een beslissing over te nemen. Als je mij (maar ook mijn man) nu vraagt of ik het medische circuit in zou gaan, dan zeg ik nee. Al hoor ik vaak van dames die dit overkomen is dat je toch steeds een stapje verder gaat.

Cadeauwinkel
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en verwacht in maart 2017 ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
2 comments
 • twijfelmoeder
  jun 20, 2013 (20:20)

  Bedankt voor jullie reactie. Mochten jullie nog nieuws hebben, dan mogen jullie altijd contact opnemen.

 • UMC Utrecht
  jun 20, 2013 (19:27)

  In 2012 is het UMC Utrecht gestart met de eicelbank. De eicellen die sinds de start gedoneerd zijn, komen in 2013 beschikbaar. Hiermee kunnen we een aantal wensouders blij maken. Maar, de vraag naar eicellen is groter dan het aanbod. Dat betekent dat er een wachtlijst is voor ontvangers. Hoelang de wachttijd is, kunnen we helaas niet zeggen. Wel weten we dat de kans op een behandeling voor vrouwen die nu 41 jaar of ouder zijn, klein is. De maximum leeftijd in Nederland om in aanmerking te komen als ontvanger voor embryo’s (bevruchte eicellen) is 45 jaar.

  Het UMC Utrecht onderkent de vraag naar eiceldonatie. We zetten ons dan ook, naast de mogelijkheden op medisch gebied, actief in om aandacht te vestigen op dit onderwerp. We maken het onderwerp bespreekbaar en willen mannen en vrouwen bewust maken van het belang van deze bijzondere vorm van donatie. Voor meer informatie http://www.bijzonderewaarde.nl

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: