Groeikalender app biedt praktische info voor ouders

Als TwijfelMoeder mag ik zelf dan nog geen kinderen hebben. Ik weet dat de site ook veel door moeders wordt bezocht. Daarom een tip voor ouders. Er is nu een handige app die je op de hoogte houdt van alle zaken op het gebied van voeding, kinderkwaaltjes en groeistappen.

De gratis Groeikalender-app biedt, op basis van de leeftijd van het kindje, met regelmaat een interessant bericht waarmee de ouders helemaal op de hoogte zijn van de groeistappen en mogelijke kwaaltjes die gaan komen. Naast belangrijke informatie biedt de app ook een overzicht van alle mijlpalen uit een baby- en peuterleven, van eerste glimlach tot eerste tandje. Deze momenten zijn vast te leggen met een foto in een speciaal themalijstje en kunnen via de app eenvoudig worden gedeeld op Facebook.

Hoe werkt de Groeikalender app?
De app is gratis te downloaden en is beschikbaar voor iPhone en Android. Na het installeren van de app voert de gebruiker de geboortedatum van het kindje in en ontvangt vervolgens regelmatig informatie en handige tips. In de berichten wordt bijvoorbeeld ingegaan op wanneer een kindje zich begint om te draaien, hoe een ouder een kindje het makkelijkst met een lepeltje eten kan geven en nog veel meer interessante en leuke dingen over de ontwikkeling.

De Groeikalender app geeft advies bij kinderkwaaltjes
De Groeikalender app biedt naast berichten ook een overzicht van alle veelvoorkomende kinderkwaaltjes en kinderziekten. Hoe is te herkennen dat een kindje oorpijn heeft? Wat is er te doen bij luieruitslag? En hoe is onderscheid te maken tussen de zes bekende rode vlekjes ziekten?

Voor iedere mijlpaal een speciaal fotolijstje
In de eerste levensjaren ontwikkelt een kindje zich snel. De mijlpalen zoals een eerste glimlach, het voorzichtige stapje en de eerste keer zwaaien, volgen elkaar in korte tijd op. De app geeft een lijst van deze mijlpalen en biedt de optie om een foto van dat bijzondere moment te voorzien van een speciaal lijstje over de betreffende mijlpaal. Hiermee kan het moment worden vastgelegd als een beeldrapportage van de hoogtepunten uit een kinderleven. De app biedt de optie om deze foto’s eenvoudig te delen met vrienden op Facebook.

Twijfel jij over je kinderwens?

juli 25, 2013 /