Buskruit met Muisjes; interessant als je zwanger bent

TwijfelMoeder heeft een tijdje geleden al over het boek ‘Buskruit met Muisjes’ geschreven. In dit boek staat alles wat je NIET wilt weten over het krijgen van een kind. Interessant dacht ik vooraf.

Ik ben namelijk wel klaar met al die jubel verhalen. Ik wil weten hoe het echt zit. Zaken lezen die zowel mijn moeder en zelfs die goede vriendin niet vertellen over hun zwangerschap. Maar dat valt allemaal wel mee. Althans, voor TwijfelMoeders dan toch. Het gaat namelijk vooral over praktische zaken, minder over het gevoel.

Door die praktische zaken die worden benoemd, maakt het dit boek wel heel interessant voor vrouwen die zwanger zijn. In Buskruit met muisjes staat niet hoe het MOET, maar hoe het allemaal kan. Ook vind je er gevoelige bekentenissen en supertips van moeders als Nicolette van Dam (“Ik kon de hele straat voeden!”), Daniëlle Oerlemans (“Van die kraamvisitie die met hele families komen en dan vragen of ze mogen blijven eten!”), Natasja Froger en ook Susan Smit. In de gids zijn speciale kaders geplaatst voor JAN; de verzamelnaam voor de partners van de zwangere of pas bevallen vrouw. Enkele bekende vaders doen ook een boekje open over hun ervaringen. Richard Kemper: “Ik dacht bij de geboorte: hé, de placenta komt toch na het kind?”

Buskruit met muisjes is een realistisch verhaal geworden. Het staat vol met handige schema’s, checklists en trucjes. Waarbij de schrijfsters Nina Veeneman-Dietz, Noor Schutte Kerckhoff en Marieke Wigmans – Bremers zelfspot niet schuwen. Dat zorgt ervoor dat het boek heel makkelijk leest.

Wat mij betreft dus niet het boek waar ik als TwijfelMoeder nu iets aan heb. Maar het is wel een aanrader als je een cadeau zoekt voor een zwangere vriendin.

[bol_product_links block_id=”bol_51e5a37e91d76_selected-products” products=”9200000011356533″ name=”buskruit” sub_id=”” background_color=”FFFFFF” text_color=”333333″ link_color=”009D88″ border_color=”DB0452″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″]

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 20, 2013 /