Actueel
Moeders door crisis harder tegen kinderen

Een kind opvoeden in crisistijd lijkt me geen makkelijke opgave. Zo blijkt ook uit onderzoek van het blad PNAS. Sinds de crisis in Amerika uitbrak zijn moeders harder geworden tegen hun kinderen. Ze schreeuwen vaker, schelden ze uit en er wordt zelfs meer geslagen.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Met name vrouwen met het DRD2-gen hebben hier last van. Deze vrouwen trekken zich de crisis zo aan dat ze hun kind harder gaan behandelen. Vrouwen met een andere vorm van dit gen, bleven redelijk stabiel. Persoonlijk denk ik ook dat het met de omstandigheden te maken heeft. Zit je (of je partner) opeens zonder werk en heb je daardoor flink minder te besteden dan merk je dat natuurlijk ook in het gezinsleven.

Klik hier om meer over het onderzoek te lezen.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: