Moeders door crisis harder tegen kinderen

Een kind opvoeden in crisistijd lijkt me geen makkelijke opgave. Zo blijkt ook uit onderzoek van het blad PNAS. Sinds de crisis in Amerika uitbrak zijn moeders harder geworden tegen hun kinderen. Ze schreeuwen vaker, schelden ze uit en er wordt zelfs meer geslagen.

Met name vrouwen met het DRD2-gen hebben hier last van. Deze vrouwen trekken zich de crisis zo aan dat ze hun kind harder gaan behandelen. Vrouwen met een andere vorm van dit gen, bleven redelijk stabiel. Persoonlijk denk ik ook dat het met de omstandigheden te maken heeft. Zit je (of je partner) opeens zonder werk en heb je daardoor flink minder te besteden dan merk je dat natuurlijk ook in het gezinsleven.

Klik hier om meer over het onderzoek te lezen.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

augustus 21, 2013 /