Actueel
Praat met scholieren over hun kinderwens

Als het aan gynaecoloog Paul Flierman ligt dan wordt er op de middelbare school voortaan gesproken over de kinderwens van de leerlingen. De scholieren moeten volgens hem op de hoogte worden gebracht van het feit dat zwanger worden na je 35ste niet meer zo makkelijk gaat. De vruchtbaarheid van vrouwen is op die leeftijd namelijk gehalveerd.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Volgens Flierman denken we op dit moment te makkelijk over zwanger worden op latere leeftijd. Zo denken jongeren bijvoorbeeld dat je tot ver na je 35ste nog erg vruchtbaar bent. Door dat misverstand beginnen stellen met een kinderwens nu te laat.

Zou die voorlichting mijn twijfels hebben tegen gehouden? Ik denk het persoonlijk niet. Natuurlijk had ik er dan op nog vroegere leeftijd bij stil moeten staan, maar ik denk dat ik – en veel andere jongeren – op zo’n moment zou zeggen ‘tja, dat zien we dan wel weer…’ Wat vinden jullie? Hebben jullie dit gemist?

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: