Actueel
Samen slapen met je baby; meer kans op wiegendood

Samen slapen met je baby is gevaarlijk. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die in het bed van hun ouders slapen vijf keer meer kans lopen om te sterven aan de gevolgen van wiegendood. Vooral de eerste zes maanden zijn gevaarlijk.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Er wordt gezegd dat samenslapen de moeder-kindband versterkt. Maar is het dit risico waard?

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
2 comments
  • Samenslaapmama
    feb 07, 2018 (08:39)

    Echt onzin. Ja, als je onveilig samen slaapt zijn de risico’s groot. Dus als je geen borstvoeding geeft (dan maak je niet dezelfde hormonen aan die je nodig hebt om veilig samen te slapen). Als je alcohol drinkt, rookt of drugs of medicijnen gebruikt. Als je dikke dekbedden gebruikt en 26 kussens hebt. Als je samen slaapt, wat de meest natuurlijke situatie is voor mama en baby die borstvoeding krijgt, zorg dan dat je weet wat je doet en het veilig doet. De voordelen van de combi bv en samen slapen zijn erg groot! Zonder samen slapen had ik het nooit zolang volgehouden 🙂

  • Sjoukje
    aug 22, 2013 (20:34)

    Ff samen een dutje doen, prima. Samen slapen? Nee. Gevaarlijk. De moeder-kind band krijg je ook op andere manieren 😀

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: