Spontane seks is passé zodra je een kind hebt

Spontane seks? Zodra je een kind hebt is dat passé! In maar liefst één op de drie relaties wordt de seks gepland. Zo blijkt uit een enquête van Kek Mama. De enquête werd gehouden onder 1500 Nederlandse mama’s in de leeftijd van 20 tot 45 jaar. Hoe denken zij over hun relatie?

Enkele opmerkelijke uitkomsten:
• 19% van de moeders is binnen hun huidige relatie weleens verliefd geworden op iemand anders, slechts een derde heeft dit verteld aan haar partner.
• Negen van de tien vrouwen ergeren zich aan hun man. Meest genoemde redenen: Mijn man is slordig, lui, passief, initiatiefloos, opvliegerig, koppig, onverschillig, laks, egoïstisch, gemakzuchtig, eigenwijs, bot en kortaf.
• Één op de drie vrouwen controleert de telefoon van haar man op sms-berichten, voice mails en verdachte telefoonnummers.
• Ouders hebben gemiddeld vier keer per maand ruzie. Maar liefst 3% heeft dagelijks bonje.

Druk bestaan
Psycholoog/onderzoeker Paul van der Meer: ”Nederlandse moeders hebben een druk bestaan. Ze leveren het leeuwendeel in de huishouding en in de zorg voor de kinderen. En daarbuiten eisen het betaalde werk en het sociale leven ook nog eens hun onverdeelde aandacht. Moeders ontkomen er gewoon niet aan om regelmatig met hun partner de agenda te trekken voor tijd voor elkaar en dus ook voor de seks. De ‘niet-plannende moeder’ lijkt een uitstervend fenomeen.”

Het complete onderzoek is te lezen in het jubileumnummer van Kek Mama dat nu in de winkel ligt.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

augustus 28, 2013 /