Onderzocht
44 dagen minder slapen in jaar na geboorte baby

Wist je dat ouders maar liefst 44 dagen minder slapen in het eerste jaar na de geboorte van hun baby. Dit blijkt uit onderzoek van een Brits matrasbedrijf. Gemiddeld slapen ouders 5,1 uur per nacht in het eerste levensjaar van hun kind.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Tja, die acht uur die wordt aangeraden haal je dan niet. Iedere nacht verliezen ouders zo 2,9 uur slaap. Als je dat omrekent is dat 1055,6 uur per jaar en dus 44 dagen minder slaap. Gemiddeld slapen mensen 2857 uur per jaar. Leuk weetje: iemand van tachtig heeft bijna 26 jaar geslapen. Die uurtjes die je dus mist na de geboorte van je kindje kun je nog volop inhalen.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • Drie jaar getrouwd dan denken over kinderen; vijfde strubbelingen
    jan 31, 2017 (22:25)

    […] is dan ook een stuk lastiger. Dit komt niet alleen door de komst van kinderen, maar ook door vermoeidheid, werkdruk en financiële […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: