Onderzocht
Nachtvoeding baby belangrijkste oorzaak slaapgebrek

Ouders van een pasgeboren kindje klagen vaak over slaapgebrek. Maar wat is nu de reden voor die slechte nachtrust. Uit onderzoek van een Brits matrasbedrijf blijkt dat door de nachtvoeding vele uurtjes slaap verloren gaan.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Bijna zeven op de tien ouders ziet de nachtvoeding als belangrijkste oorzaak voor slaapgebrek. Met 57% staat het kind kalmeren als het huilt op de tweede plek. Piekeren over de veiligheid van de baby tijdens de nachturen houdt maar liefst 45 % wakker. En dan zijn er nog alle nieuwe indrukken die je als nieuwbakken ouders opdoet. Ook die worden als boosdoener gezien.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: