Onderzocht
12 % zwangere vrouwen drinkt alcohol in eerste trimester

Twaalf procent van de zwangere vrouwen drinkt alcohol in het eerste trimester van de zwangerschap, zo blijkt uit Noors onderzoek. Ze doen dit om te ontspannen. Vaak hangt het gebruik samen met negatieve gevoelens als angst en depressie.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

In het tweede trimester geeft een half procent toe te veel te drinken. Volgens de Noorse onderzoekers is er meer onderzoek nodig naar waarom toekomstige mama’s alcohol nuttigen, ondanks de gezondheidswaarschuwingen.

Klik hier om meer te lezen.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: