12 % zwangere vrouwen drinkt alcohol in eerste trimester

Twaalf procent van de zwangere vrouwen drinkt alcohol in het eerste trimester van de zwangerschap, zo blijkt uit Noors onderzoek. Ze doen dit om te ontspannen. Vaak hangt het gebruik samen met negatieve gevoelens als angst en depressie.

In het tweede trimester geeft een half procent toe te veel te drinken. Volgens de Noorse onderzoekers is er meer onderzoek nodig naar waarom toekomstige mama’s alcohol nuttigen, ondanks de gezondheidswaarschuwingen.

Klik hier om meer te lezen.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

oktober 17, 2013 /