Griepprik ook voor zwangere vrouwen

In Vlaanderen zijn ze er van overtuigd: zwangere vrouwen moeten de griepprik halen. Griep kan bij een zwangere vrouw erger zijn en meer complicaties (als een longontsteking) veroorzaken, omdat haar weerstand lager is. Een zware griepaanval kan zelfs de gezondheid van de baby ernstig schaden. Heb je je laten vaccineren dan is je baby de eerste maanden ook beschermd tegen de griep.

Gezondheid.be heeft een overzicht gemaakt waarin ze uitleggen waarom zwangere vrouwen zich zeker moeten laten vaccineren. Op dit moment laat maar een of twee procent van de zwangere vrouwen in Vlaanderen zich vaccineren tegen de griep.

Ben je zwanger en wil je ook een griepprik? In Nederland komt daar wel het een en ander bij kijken. Op de website van Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kun je er alles over lezen. Kortom: ‘Ik ben zwanger. Kan ik een griepprik krijgen?

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 25, 2013 /