Griepprik ook voor zwangere vrouwen

In Vlaanderen zijn ze er van overtuigd: zwangere vrouwen moeten de griepprik halen. Griep kan bij een zwangere vrouw erger zijn en meer complicaties (als een longontsteking) veroorzaken, omdat haar weerstand lager is. Een zware griepaanval kan zelfs de gezondheid van de baby ernstig schaden. Heb je je laten vaccineren dan is je baby de eerste maanden ook beschermd tegen de griep.

Gezondheid.be heeft een overzicht gemaakt waarin ze uitleggen waarom zwangere vrouwen zich zeker moeten laten vaccineren. Op dit moment laat maar een of twee procent van de zwangere vrouwen in Vlaanderen zich vaccineren tegen de griep.

Ben je zwanger en wil je ook een griepprik? In Nederland komt daar wel het een en ander bij kijken. Op de website van Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kun je er alles over lezen. Kortom: ‘Ik ben zwanger. Kan ik een griepprik krijgen?


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

oktober 25, 2013 /