Maak Werk van Kinderen….

Maak Werk van Kinderen… dat is de titel van de petitie van Stichting Voor Werkende Ouders. Zij pleiten voor een langer zwangerschaps- en vaderschapsverlof. Waarom een petitie? Eurocommissaris Timmermans dreigt het verlengen van het zwangerschapsverlof van de Europese agenda te halen als er niet genoeg steun is vanuit de Europese lidstaten.

In 2008 heeft de Europese Commissie het verlof voor vaders en moeders op de Europese agenda gezet. Ouders in onder andere Nederland zouden recht hebben op een langer zwangerschapsverlof en vooral vaderschapsverlof. Nederland kent twee dagen vaderschapsverlof en 16 weken zwangerschapsverlof. Hiermee staat Nederland onderaan de ranglijsten ten opzichte van andere landen. Eurocommissaris Timmermans (PvdA) dreigt het verlengen van het zwangerschapsverlof van de Europese agenda te halen. Dit moeten we zien te voorkomen. Als er niet gepraat wordt, kan er ook niks veranderen.

Marjet Winsemius, directeur van Stichting Voor Werkende Ouders, luidt de noodklok. “Het is vijf voor twaalf! Over een maand staat dit belangrijke onderwerp niet meer op de agenda als we het op z’n beloop laten. Er is geen betere dag te bedenken dan de dag van de Arbeid, om te kijken welke voorwaarden er nodig zijn om werk en gezin in te richten. Nederland zou zich moeten schamen met twee dagen vaderschapsverlof. En helemaal nu we de kans hebben om het zwangerschapsverlof te verbeteren, haalt notabene ‘onze eigen’ Timmermans het van de Europese agenda. Om werk en gezin goed te kunnen verdelen is het voor zowel ouders als kinderen noodzakelijk om een goede start te krijgen. Laten we ze die gunnen.”

De petitie ondertekenen kan op www.voorwerkendeouders.petities.nl Op 25 mei sluit de petitie. Met 40.000 handtekeningen komt het in ieder geval op de Nederlandse agenda te staan. Samen met verschillende Europese organisaties wordt getracht het onderwerp op de Europese agenda te houden.

maakwerkvankinderen

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 1, 2015 /