Nederlandse vrouw viert massaal Moederdag

Nederlandse vrouw viert massaal Moederdag. Wist je dat bijna 90% van de vrouwen haar moeder op zondag 10 mei in het zonnetje gaat zetten? Dit blijkt uit onderzoek van een online kaartenwinkel onder 1400 vrouwen.

Ruim 20% van de ondervraagden gaf aan haar moeder een dagje mee uit te willen nemen. Daarnaast sturen velen een kaartje of trakteren ze moeders op een etentje. Dit varieert van een zelfgemaakt ontbijtje op bed tot een uitgebreid diner in een sterrenrestaurant.

Opvallend is dat de high tea ook vaak als verrassing wordt genoemd. Dit ten koste van het alom bekende bosje bloemen, dat slechts door 3% van de respondenten wordt weggegeven. Uit onderzoek van Detailhandel Nederland bleek al eerder dat we steeds liever een origineel cadeau willen geven. Deze trend lijkt zich nu dus voort te zetten.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

mei 6, 2015 /