Actueel
Bianca de Ruijt schrijft boek over vroeggeboorte

Bianca de Ruijt heeft een boek geschreven waarin vroeggeboorte, prematuur baby’s en couveuse ouders centraal staan. Ze omschrijft in ‘Een giraf is geen aap’ op een luchtige wijze hoe het kan zijn voor jonge ouders om hun kindje te verliezen. Hoe het kan zijn om een vroeggeboorte mee te maken en hoe het is om je kindje achter te moeten laten in het ziekenhuis. Belevingswerelden van de ouders zelf ten opzichte van hun naasten.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Daarnaast legt Bianca de Ruijt een aantal vraagstukken met betrekking tot vroeggeboorte op tafel. Hierover gaat ze onder andere in gesprek met neonatoloog dokter De Boode van het Radboud UMC. Over meer bewustwording tijdens de zwangerschap, over het belang van moedermelk en de visie en ontwikkel mogelijkheden in de zorg van de allerkleinste onder ons.

Bianca de Ruijt en haar partner hebben zelf na 5 maanden zwangerschap hun dochter Kyra verloren. Tijdens haar volgende zwangerschap is hun zoon Tygo 10 weken te vroeg geboren met alle gevolgen van dien. Het bedrag van de Nightingale Prijs van het Jeroen Bosch Ziekenhuis is gewijd aan de drukversie van het boek. Couveuse verpleegkundige Annemie van den Heuvel heeft het boek van Bianca de Ruijt hiervoor uitgekozen, omdat het boek een steun kan zijn voor ouders en in het algemeen een goed beeld kan geven aan naasten.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: