Guilty Pleasure: AliExpress

Guilty Pleasures tijdens de zwangerschap; misschien herken je dat wel. Nou ik heb er eentje ontwikkeld in de afgelopen weken, die ik echt onder controle wil houden. Anders worden al die goedkope, leuke spulletjes uiteindelijk mijn financiële ondergang. Ja, ik heb AliExpress ontdekt. Je denkt vast ‘nu pas’ , maar ik moet eerlijk zeggen dat ik – voor de zwangerschapshormonen zich van mij meester maakten – altijd alleen keek en dan dacht ‘die troep hoef ik niet’.

Ik heb inmiddels twee bestellingen gedaan: eentje voor de kleine en één voor kantoor. De eerste rompertjes hadden we gewoon al binnen een week binnen en ik moet zeggen de kwaliteit valt nog niet eens tegen. Voor twee, drie euro (en zonder verzendkosten) mag je natuurlijk ook niet klagen. Over de maat valt dan wel wat te zeggen. We hebben zowel voor 0-3 maanden en 3-6 maanden – die laatste, omdat de verzending in sommige gevallen ook lang op zich kan laten wachten – maar het ziet er naar uit dat ons kleintje echt wel iets langer geduld moet hebben. Afgelopen weekend de kleertjes vergeleken met de rompertjes van m’n neefje en d’r zitten echt zaken tussen die echt pas voor de late romper-fase (rond een jaar of 2) interessant gaan zijn. Okay, je kunt het maar op voorraad hebben.

Het liefst zou ik jullie natuurlijk al van alles laten zien, maar dan verklappen we meteen het geslacht. En daar wilde ik in de column over de 20 weken echo graag nog wat over schrijven. Dus jullie moeten nog eventjes geduld hebben. Daarnaast heb ik op dit moment ook nog maar de helft van de bestellingen binnen, dus ik zal er tegen de tijd dat we alles hebben wel een volledige blogpost over schrijven.. Maar ze hebben echt rompertjes met de meest te gekke opdrukken.

Nu het Sinterklaas-tijd is, ben ik ook al aan het zoeken naar de meest foute goedkope cadeautjes voor volgend jaar. Die moet je in juli toch zeker wel bestellen als je zeker wil zijn dat ze er in december ook echt zijn. Okay, of heel goed in de comments kijken en zoeken naar reacties van andere Nederlandse AliExpress-gebruikers om te spotten hoe snel zij hun bestelling binnen hadden. Wat best opvallend is: de dingen die bij ons per post kwamen zijn sneller dan degene die volgens de app met het vliegtuig onze kant op komen. Bijzonder he…

Aan de andere kant hoor ik ook verhalen over de kwaliteit van de spullen. Natuurlijk gun je je kindje het beste en wil je hem of haar niet in gevaar brengen door losse knoopjes en gevaarlijke stoffen en zo. Zou dan ook niet zomaar speelgoed of zo kopen. Jullie? Ben benieuwd of jullie voor je kindje(s) of jezelf ook veel op AliExpress inslaan. Deel dus vooral je bevindingen.

Twijfel jij over je kinderwens?

december 10, 2016 /