Column
Guilty Pleasure: AliExpress

Guilty Pleasures tijdens de zwangerschap; misschien herken je dat wel. Nou ik heb er eentje ontwikkeld in de afgelopen weken, die ik echt onder controle wil houden. Anders worden al die goedkope, leuke spulletjes uiteindelijk mijn financiële ondergang. Ja, ik heb AliExpress ontdekt. Je denkt vast ‘nu pas’ , maar ik moet eerlijk zeggen dat ik – voor de zwangerschapshormonen zich van mij meester maakten – altijd alleen keek en dan dacht ‘die troep hoef ik niet’.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Ik heb inmiddels twee bestellingen gedaan: eentje voor de kleine en één voor kantoor. De eerste rompertjes hadden we gewoon al binnen een week binnen en ik moet zeggen de kwaliteit valt nog niet eens tegen. Voor twee, drie euro (en zonder verzendkosten) mag je natuurlijk ook niet klagen. Over de maat valt dan wel wat te zeggen. We hebben zowel voor 0-3 maanden en 3-6 maanden – die laatste, omdat de verzending in sommige gevallen ook lang op zich kan laten wachten – maar het ziet er naar uit dat ons kleintje echt wel iets langer geduld moet hebben. Afgelopen weekend de kleertjes vergeleken met de rompertjes van m’n neefje en d’r zitten echt zaken tussen die echt pas voor de late romper-fase (rond een jaar of 2) interessant gaan zijn. Okay, je kunt het maar op voorraad hebben.

Het liefst zou ik jullie natuurlijk al van alles laten zien, maar dan verklappen we meteen het geslacht. En daar wilde ik in de column over de 20 weken echo graag nog wat over schrijven. Dus jullie moeten nog eventjes geduld hebben. Daarnaast heb ik op dit moment ook nog maar de helft van de bestellingen binnen, dus ik zal er tegen de tijd dat we alles hebben wel een volledige blogpost over schrijven.. Maar ze hebben echt rompertjes met de meest te gekke opdrukken.

Nu het Sinterklaas-tijd is, ben ik ook al aan het zoeken naar de meest foute goedkope cadeautjes voor volgend jaar. Die moet je in juli toch zeker wel bestellen als je zeker wil zijn dat ze er in december ook echt zijn. Okay, of heel goed in de comments kijken en zoeken naar reacties van andere Nederlandse AliExpress-gebruikers om te spotten hoe snel zij hun bestelling binnen hadden. Wat best opvallend is: de dingen die bij ons per post kwamen zijn sneller dan degene die volgens de app met het vliegtuig onze kant op komen. Bijzonder he…

Aan de andere kant hoor ik ook verhalen over de kwaliteit van de spullen. Natuurlijk gun je je kindje het beste en wil je hem of haar niet in gevaar brengen door losse knoopjes en gevaarlijke stoffen en zo. Zou dan ook niet zomaar speelgoed of zo kopen. Jullie? Ben benieuwd of jullie voor je kindje(s) of jezelf ook veel op AliExpress inslaan. Deel dus vooral je bevindingen.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
8 comments
 • Geniet van je zwangerschap! Hoe dan?
  jan 10, 2017 (06:24)

  […] dat je straks met zijn drietjes een gezin vormt. Van de foute rompertjes die binnenkomen via Ali. Fantaseren over hoe het later zal zijn. Hoe ons kindje zich zal ontwikkelen. Of we eindeloos met […]

 • Geniet van je zwangerschap! 
  jan 10, 2017 (06:20)

  […] dat je straks met zijn drietjes een gezin vormt. Van de foute rompertjes die binnenkomen via Ali. Fantaseren over hoe het later zal zijn. Hoe ons kindje zich zal ontwikkelen. Of we eindeloos met […]

 • Lori (Mama’s Jungle)
  dec 16, 2016 (05:25)

  Hier ook nog een AliExpress leek, ik houd het bij Ebay. Maar geen kleding meer, daar heb ik zoveel miskopen gehad (rare maten, slechte stoffen). Al heb ik er wel een paar superfijne voedingsbh’s gescoord, haha.

 • Sherry
  dec 14, 2016 (20:46)

  Ik heb nog nooit op aliexpress geshopt maar nu ik iedereen in de blogwereld daar zie shoppen zal ik hiervan ook mijn gewoonte moeten maken.

 • Alice
  dec 14, 2016 (16:41)

  oooh, ik shop ook wel heel graag op AliExpress, maar de kleren, daar blijf ik nu toch vanaf. Ik heb me daar toch al miskopen van ontvangen. Maxi summer dresses die net onder mijn knieën bungelen, foute materialen die eruit zien alsof het bijna plastic is en rare pasvormen. Maar nu ben ik wel nieuwsgierig naar wat jij gekocht hebt want ik zie regelmatig geweldige rompertjes voorbij komen en pyjama’s om op te vreten. Ik wacht op een nieuw artikel zodra je kleine spruit geboren is en je het geslacht kan onthullen.
  Oh, en het speelgoed, daar blijf ik sowieso vanaf door de schadelijke plastic die erin kan zitten. Dan nog liever iets tweedehands eigenlijk… Want vaak ruik je het al dat het rommel is.
  Ik hou het bij leuke gadgets en interieurspulletjes! 🙂

 • Nienke Hilbrands
  dec 11, 2016 (12:29)

  Hm. Ik weet niet of ik het zelf wel zou doen. Ik denk namelijk niet dat de producten getest zijn op veiligheid.

 • Nancy Baten
  dec 11, 2016 (10:21)

  Ik shop wel lekker op Wish, maar dat is dan voor mezelf!

 • Hennie
  dec 11, 2016 (10:15)

  Ik shop alleen voor mijzelf op Ali Express aangezien ik niet meer zo snel plastic dingetjes doorslik. 🙂
  Voor een klein kindje zou ik het niet weten. Ik zou de aankoopjes zeker aan een grondige test onderwerpen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: