GaiaZOO door ANWB-leden gekozen als Leukste Uitje

GaiaZOO is door ANWB-leden gekozen als Leukste Uitje van Nederland. In totaal werd een recordaantal van ruim 100.000 stemmen uitgebracht. GaiaZOO scoort, naast heel veel stemmen, de hoogste cijfers op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) en is daarmee de winnaar van 2018. De top-3 werd achtereenvolgens aangevuld door De Efteling en Diergaarde Blijdorp.

Een ANWB-lid over GaiaZOO: “Heel goed onderhouden park. Mooi aangelegd en veel dieren die goed verzorgd worden. Leuke dag, altijd genieten.” In 2017 ontving GaiaZOO haar vijfmiljoenste bezoeker. De diercollectie omvat ruim 150 soorten, waarvan vele uitsluitend in deze Nederlandse dierentuin te bewonderen zien zijn. Het onderscheidende vermogen van GaiaZOO blijkt volgens de stemmers vooral het natuurlijke karakter, de zeer ruime dierverblijven en de uitstekende service van medewerkers en kwaliteit van de horeca. “GaiaZOO is méér dan alleen een dierentuin. Het is ook een prachtige wandeling in het Limburgse heuvellandschap en genieten van het goede leven!” aldus een ANWB-lid.

In 2017 verwelkomde de dierentuin onder meer heel bijzondere rode brulapen die zich samen met diverse andere diersoorten, vrij tussen de bezoekers bewegen in een ruim bos. Dit jaar wordt de dierentuin onder meer uitgebreid met ‘Limburghuis’: een uniek project in samenwerking met diverse natuurorganisaties met de nadruk op bedreigde diersoorten in Nederland en dan specifiek in Limburg. De dierentuin speelt al jarenlang een prominente rol in fokprogramma’s, natuurbehoudsprojecten en het opnieuw uitzetten van bedreigde soorten zoals de wilde hamster en wil op deze wijze een actieve bijdrage leveren aan de instandhouding van onze biodiversiteit.

Zelf heb ik in een tijdje geleden ook een bezoek gebracht aan de GaiaZOO. Met onze hele vriendengroep hebben we het park bezocht. Wel op een verkeerd moment, namelijk één van de warmste dagen in het jaar. Dat is ook voor veel dieren wat te veel van het goede, dus die hadden verkoeling opgezocht. Dat je gewoon tussen de apen kunt lopen, is mij ook bijgebleven. Dat is echt een bijzondere ervaring. Verder genoten de kids van onze vrienden enorm van de binnenspeeltuin. Hij staat hier dus op het lijstje om nogmaals te bezoeken maar nu met onze kleine man.

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 11, 2018 /