Voor mama
Ellen den Hollander’s Over de Grens met ingenieuze lijntjes

Ellen den Hollander heeft met Over de Grens een thriller geschreven vol ingenieuze lijntjes. Toch ben ik niet laaiend enthousiast… Op Instagram schreef ik er al een korte review over; hier op mijn blog doe ik dat uitgebreider. Waarom? Omdat lezen mij rust biedt tussen het ondernemen, vrouw-van en mama zijn.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Over de Grens van Ellen den Hollander dus. Het is alweer haar vierde thriller. Nu lees ik veel thrillers, maar deze schrijfster is voor mij nog een onbekende. Toch triggert de achterflap me. Niet gek als die begint met de zinnen: “Hoe ver ga je voor succes? Hoe ver voor je vrijheid?” Dat klinkt in ieder geval spannend. In de hoofdrol journaliste Amy Muller, die de ene na de andere primeur scoort voor haar krant De Tijd. Op de flap lees ik: “Ze zorgt er zelfs voor dat een schandaal rondom een vooraanstaande politicus aan het licht komt. Allemaal dankzij een tipgever, wiens bestaan Amy angstvallig geheimhoudt voor de hoofdredactie. Ze is te verlegen om zelf op onderzoek uit te gaan. Maar zijn de motieven van haar bron wel zuiver? Wanneer ze in contact komt met een Koerdische vluchtelinge wier nichtjes bij aankomst in Nederland zijn ontvoerd, zet Amy haar schroom overboord en begint ze aan een zoektocht die haar de grimmige wereld van de mensenhandel in leidt.”

Klinkt als dé perfecte ingrediënten voor een spannende thriller toch? Misschien valt het daarom een beetje tegen; verwacht ik er gewoon te veel van. Inderdaad is Over de Grens een boek vol politiek, spindoctors en illegale zaken. Maar ik vind ‘m in het begin erg langzaam op gang komen. Gelukkig heeft Den Hollander een vlotte schrijfstijl, waardoor ik besloot om toch door te lezen en het een kans te geven. Heel ingenieurs hoe alle lijntjes op het eind bij elkaar komen, maar voor mijn gevoel waren het er net te veel. Is natuurlijk heel persoonlijk, maar dat zorgde er wel voor dat ik dit boek minder snel zal aanraden. Als je in je verlof tijd genoeg hebt om te lezen, dan zou ik het zeker doen. Heb je beperkt de tijd, dan zou ik voor een ander boek kiezen.

Nu weet ik niet of dit bij de stijl van Ellen Den Hollander hoort. Dan kan het namelijk ook een kwestie van wennen zijn. Jullie al eens iets van haar gelezen? Misschien dit boek? Kun je je hier in vinden? Ik hoor het graag.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: