Hoeveel waarde hecht jij aan een goed bed?

Hoeveel waarde hecht jij aan een goed bed? Vaak zien we het vooral als een noodzakelijk iets – er moet tenslotte geslapen worden – maar ben je je er van bewust dat we maar liefst één derde van ons leven doorbrengen in ons bed. Van de slaapkamer moet je dus een fijne plek kunnen maken waar je heerlijk weg kunt dromen. Nu wij een nieuw huis aan het bouwen zijn, ben ik al aan het rondneuzen naar een nieuw bed.

Je nachtrust bepaalt de kwaliteit van je dag. Het is dus belangrijk om goed te liggen. Vaak denken mensen dan dat alleen aan het matras, maar de bodem en je kussen zijn net zo belangrijk. Het kan dus zijn dat je alleen één van die drie moet vervangen. Gemiddeld gaat een matras tien jaar mee. Al is dat afhankelijk van factoren als je gewicht, hoeveel je zweet, hoe goed je ‘m onderhoudt en de kwaliteit. Maar wist je dat een kussen helemaal niet lang meegaat. Volgens Michael Breus, schrijver van het boek Good Night, moet je een gewoon, goedkoop polyester kussen iedere zes maanden vervangen. Bij een duurdere variant, zoals memory foam, is dat tussen de anderhalf en drie jaar.

In de winkel ligt ieder nieuw bed al snel heerlijk. Niet gek als je huidige bed aan vervanging toe is. Maar thuis moet je er ook zes tot acht uur heerlijk op kunnen slapen. Daarom is het belangrijk om goed advies in te winnen. Tijd dus om eens naar Beuningen af te reizen. Bij Nachtrust hebben ze namelijk meer dan vijftien jaar ervaring en meer dan zeventig bedden staan. Kijk… Dan valt er ook iets te kiezen. Want kiezen moeten we… onze Auping is inmiddels al tien jaar oud en we zijn ook wel toe aan een nieuw kleurtje. Destijds kozen we voor bruin met diverse (olijf)groentinten, maar het mag nu wel iets lichter.

Grote kans dat de keuze wel weer op een Auping boxspring valt. In Beuningen hebben ze namelijk een ruime collectie. We zijn tevreden over het merk, dus waarom zou je overstappen? Het merkt bidet bijvoorbeeld de mogelijkheid om ‘m helemaal zelf te personaliseren. Je kunt de kleur stof uitkiezen en natuurlijk ook de matras die je wil. En dan is er natuurlijk ook nog de keuze tussen gewoon of elektrisch… Daar zijn we nog niet uit. Zo’n elektrisch bed is dat niet meer iets voor oude mensen? Al is het natuurlijk wel ontzettend handig als je ziek bent. En ook toen ons mannetje net geboren was – en je verplicht rust moet houden van de kraamverpleegster – is het fijn als je heerlijk rechtop in bed kunt zitten. Tijd dus om ons eens goed voor te laten lichten. Ik hecht namelijk zelf veel waarde aan een goed bed. Of beter gezegd: aan een goede nachtrust.

Wat vinden jullie van de bedden op de foto? Persoonlijk vind ik die lichte kleur grijs in combinatie met het roze wel heel mooi…

Apin Boxspring Slaapkenner Beuningen

Twijfel jij over je kinderwens?

juni 21, 2018 /