Vakantie met een baby; doe mij maar een vakantiepark (in Zeeland)

Vakantie vieren met een baby? Het klinkt heel cliché, maar doe mij maar een vakantiepark. Ons mannetje is natuurlijk eind maart geboren. Dan wil je er in de zomer best wel eventjes tussenuit, maar een (lange) vliegreis zag ik persoonlijk echt nog niet zitten. Ook een hotel is uit den boze; weet je hoe gehorig de meeste hotelkamers zijn. Nee, stel dat de baby eindeloos huilt. Genieten lukt dan helemaal niet meer.

Huisje met luxe
Op naar een vakantiehuisje dus… Als je baby’tje nog zo klein is, dan heb je niet zoveel voorzieningen nodig. Nee, je zoekt gewoon naar een park waar ze mooie huisjes hebben (persoonlijk gun ik mezelf dan altijd iets extra’s, dus een sauna of bubbelbad scoren hoog in mijn huisjes-wish-list). En waar ze verschillende opties hebben om te eten. Kortom: ontbijt, lunch en diner moeten op het park te scoren zijn, zonder dat je daar al te ver voor hoeft te lopen. We willen het tenslotte wel een beetje ontspannen houden.

(Subtropisch) Zwembad
Wat ook leuk is vanaf een maand of drie, vier is het zwembad. Nu moet je niet denken dat je daar met een klein kindje meteen uren doorbrengt. Nee hoor: een kwartiertje in het water is al heel lang voor zo’n kleintje. Kies voor een park met een subtropisch zwemparadijs, zodat de omgevingstemperatuur wat aangenamer is. Wat ook niet mag ontbreken is zo’n lekkere badcape, die je meteen na het plonzen lekker om kunt slaan. Met zo’n kleintje hoeft het trouwens nog geen heel fancy zwembad te zijn; dat komt later wel.

Niet te ver rijden
En dan het liefst natuurlijk niet te ver rijden van huis. Als je ontspannen op vakantie wilt, dan kun je idealiter gewoon rijden op het moment dat je kindje slaapt en hoef je niet moeilijk te doen met het verschonen van luiers en vullen van flesjes. Want echt als je dat op een parkeerplaats moet gaan staan doen, dan ben je echt niet blij. Zo waaide een flink deel van de poedermelk weg toen ik ‘m in het flesje probeerde te mikken. En als je moet stoppen onderweg, moet je natuurlijk er ook voor zorgen dat je – in het geval van een flessenkindje, zoals de onze – wel water van de juiste temperatuur hebt meegenomen. Op je paklijst mogen een thermosfles gevuld met warm water en een flesje met koud water niet ontbreken. Kun je ‘m echt werkelijk op iedere plek op de juiste temperatuur brengen.

Terug naar mijn roots
Een vakantiepark in Zeeland! Dat moet ‘m gaan worden. Lekker terug naar mijn roots. Geboekt via ParkAanbiedingen.nl – waar je aanbiedingen voor vakantieparken vindt – ontdek ik dat er maar liefst vijftig verschillende mogelijkheden zijn. Ik zie zelfs de camping er tussen staan waar ik verbleef tijdens mijn eerste vakantie alleen. Jeugdsentiment…

Mijn wishlist voor een verblijf met mijn mannen:
– Roompot Buitenhof Domburg (die hebben namelijk een Kuur- en Beautycentrum op het park; kan papa oppassen, terwijl mama relaxt).
– Waterpark Veerse Meer (en dan natuurlijk zo’n huisje aan het water, zodat je zelfs als de baby niet in z’n hum is ook in het huisje het vakantiegevoel hebt).
– Roompot Résidence Cadzand-Bad (omdat ik mijn lief dan kan vertellen over de omgeving, waar ik als tiener mooie herinneringen heb liggen).

We hebben nog niets geboekt, want we zitten natuurlijk midden in de bouw van ons droomhuis. Ieder weekend wordt er gebouwd… Alle vrije dagen zijn daar voor nodig… Of zal ik toch… Laat het me in ieder geval weten als jij al op één van deze parken verbleef.

Foto van de zonsondergang in Cadzand van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

juni 5, 2018 /