Badkamer lievelingsruimte van zoontje van één

De badkamer is bij uitstek de lievelingsruimte van mijn zoontje van één. Waarom? Werkelijk geen idee. Als hij onder de douche moet, gilt hij namelijk ontzettend hard. In bad spelen daarentegen vind-ie wel leuk. Maar ook dat is ie vrij snel beu. In tegenstelling tot rondhangen in het oude, kleine – en nu erg warme – badkamertje van ons huurhuis. Als hij boven aan de wandel gaat, bestaat er geen twijfel: die loopt linea recta naar de badkamer toe.

Waarschijnlijk heeft hij dat van zijn moeder. De badkamer is namelijk ook één van mijn favoriete ruimtes in het huis. Nu we ons droomhuis aan het bouwen zijn, heb ik dan ook goed nagedacht over mijn wensen. Wie gaat kijken voor een nieuwe badkamer, moet allereerst een keuze maken tussen deze verschillende badkamerstijlen. Wij gaan daarbij voor een combinatie van klassiek (qua kleur) en modern (qua gebruik van vormen).

Een bad mocht wat mij betreft niet ontbreken. Heerlijk vind ik het om te dobberen in het hete water met een lekker geurkaarsje aan en een boekje erbij. Speciaal hiervoor mag een boekstandaard / iPad-plank niet ontbreken. Ik wil tenslotte wel relaxt liggen. Liefst had ik ook een bubbelbad gehad, maar dat blijk toch wel een gedoetje te zijn. Op de bubbels moet ik dus nog eventjes wachten; dat wordt doorsparen voor een Jacuzzi voor in de nieuwe tuin.

In tegenstelling tot nu krijgen we in ons nieuwe huis echt een ontzettend grote badkamer. De toilet zit hier nog niet eens bij; die hebben we in een aparte ruimte op dezelfde verdieping. Zoveel ruimte moet je dan ook goed benutten. Naast het bad hebben we gekozen voor een blad over de hele lengte van de badkamer. Daarop twee wasbakken. We hebben gekozen voor een ingebouwde kast. Voor ons gevoel hebben we precies genoeg ruimte. Anders wordt het al snel zo’n zooi. Benieuwd dus hoe dat in de praktijk gaat zijn. (Denk dat het wel gaat meevallen, want in het huurhuis hebben we minimale opbergruimte).

Wat de douche betreft, hebben we gekozen voor een inloopdouche. Lekker makkelijk schoon te houden (volgens mij) en ruim genoeg om er samen met kleine man onder te gaan. Hopelijk is zijn douche-angst dan al verdwenen, want dat gegil trek ik ’s ochtends echt niet, haha.

Maar jeetje wat is het moeilijk om iets moois samen te stellen. Toen wij een grote sanitair shop bezochten, duizelde het me helemaal van alle keuzes die er mogelijk zijn. Nu zou ik het toch anders aanpakken. Ik zou namelijk allereerst online op zoek gaan. Want juist als je een overzicht van badkamers ziet, kun je makkelijker bepalen voor welke kleuren je gaat. Vervolgens kun je met dat beeld in gesprek gaan met de adviseur. Zo maak je er samen een pracht plaatje van.

In ons geval moet ik nog eventjes geduld hebben. Nu het bouwvak is, ligt alles eventjes stil. Daarna gaat het grote afronden beginnen. Spannend!

Afbeelding met badkamerontwerp van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 20, 2018 /