All inclusive chillen: daar kijk ik naar uit (op naar Turkije?)

All inclusive chillen: daar kijk ik naar uit! Op naar Turkije? Of is dat lastig, omdat je een visum nodig hebt?

Wat hebben we een vol jaar achter de rug. Een jaar waar we aan de ene kant naar uit keken, omdat 2017 – ondanks de komst van de kleine man – zo zwart omrand was. Maar tevens een jaar waarvan we wisten dat het heftig zou worden, omdat we midden in de bouw van ons droomhuis zaten. We kregen daarbij nog wat extra ellende voor onze kiezen en ontdekten dat je het gemis van een dierbare niet afsluit als je een nieuw jaar met een schone lei start. En dan was er nog dat geweldige avontuur: het schrijven van De Twijfelmoeder. Onvergetelijk, maar ook ontzettend pittig. Nu ben ik dus absoluut toe aan vakantie.

En als ik op dit moment aan vakantie denk, dan is dat bij uitstek een tripje naar een all inclusive hotel waar je in de watten wordt gelegd. Niet te ver vliegen, want de kleine man mag natuurlijk ook mee. Okay, en de bouw van het huis was al duur zat, dus ook nog een beetje betaalbaar. Dan kom je wat mij betreft in Turkije uit. Hotels die van alle gemakken zijn voorzien en voor een mooi prijsje zit je all inclusive. Er is één ding wat ik me dan afvraag; ik lees namelijk dat een visum voor Turkije verplicht is… Tijd dus om daar eerst eens in te duiken, voordat ik helemaal verlekkerd voor mijn pc zit, nadat ik allemaal fancy hotels heb bekeken.

Als je Nederlands bent, moet je verplicht een visum aanschaffen. Dat kan niet meer in Turkije, dus je moet dat al in Nederland regelen, bijvoorbeeld bij E-Visums.nl. Een heel overzichtelijke site, waar je niet alleen eenvoudig een visum kunt bestellen (voor Turkije bedraagt de prijs 24,95 per persoon – ook voor een baby moet je apart een visum aanvragen), maar ook een handig overzicht hebt van alle veelgestelde vragen. Zo moet je paspoort bijvoorbeeld bij vertrek nog 6 maanden geldig zijn. Het e-visum voor Turkije is 180 dagen geldig. Binnen deze 180 dagen mag je een onbeperkt aantal keren naar Turkije vliegen en daar in totaal maximaal 90 dagen verblijven. Al binnen 24 uur heb je zo’n e-visum, maar heb je ‘m last minute nodig dan kunnen ze ook binnen een kwartiertje er voor zorgen. Hoe fijn is dat? Over de visum aanvraag hoef ik me dus geen zorgen te maken. Het kiezen kan beginnen!

Foto vrouw aan het zwembad: Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 8, 2019 /