Eigen plekje voor ontspanning creëren in tuin

Een eigen plekje creëren in mijn tuin waar ik lekker kan ontspannen; wat ben ik daar aan toe! Want wat komt er nu – na de verschijning van mijn boek – een hoop op me af. En als je dan net als afgelopen vrijdag heerlijk weer hebt, dan is er volgens mij niets beters dan daar van te kunnen genieten in je eigen vertrouwde omgeving. Een plek waar je niet na hoeft te denken over hoe je er uit ziet en waar je de liefsten om je heen hebt.

Op dit moment is dat plekje alleen nog een grote vlakte van tuingrond. Deze week komen ze de haag planten, zodat we beschut zitten. En dit wordt ook het moment dat we het gras gaan zaaien. Tot die tijd staat er nog een hekwerk rond het terras, zodat de kleine man er niet doorheen raust. Verder zijn er twee appelbomen mee gegaan uit onze vorige tuin; bij de een zie ik al wat groens verschijnen, de andere lijkt het niet te gaan redden. En dan is er nog de hele stapel met zaadjes; we willen namelijk diverse groenten en kruiden gaan verbouwen in onze eigen moestuin.

Loungeset?

Maar waar gaan we dan relaxen als al dat werk achter de rug is? We hebben nu zo’n standaard tuinset met zes stoelen en een tafel. Stoelen die je alleen een beekje aangenaam kunt maken door op een kussentje te gaan zitten. Nee, dat voelt voor mij niet als ontspannen. Doe mij maar een loungeset voor in de tuin. Zo één met van die heerlijke dikke kussens waar je op kunt liggen als je lekker een boek wilt lezen. Een set waar je met veel vrienden op kunt zitten als er ondertussen wat lekkers op de barbecue ligt.

Of die set op ons terras moet komen of op een fijn plekje elders in de tuin, daar ben ik nog niet over uit. Ik denk dat je moet kiezen voor de plek waar je het lekkerste kunt zitten. Het moet er aangenaam zijn als het warm is, maar je moet ook niet weg smelten. Een kennis van ons had zo een heel relaxte hoek gecreëerd in zijn tuin met een overkapping en zelfs een tv. Zo kun je in de zomer ook echt buitenleven. Of die tv er moet komen, dat weet ik niet. Ontspannen betekent voor mij ook onthaasten en dat doe ik het liefste zonder allerlei apparatuur om me heen. Nee, doe mij dan maar een goed boek. Een mooie barbecue erbij vind ik dan weer wel een must. Heerlijk als je meteen een hapje kunt eten. De vraag is dan: zet je daar je oude tuinset, die echt bedoeld is om te zitten en aan te eten. En plaats je die lekkere relax hoek op het terras.

Mooie overwegingen voor de aankomende tijd, waarbij we de tuin verder ook nog gaan aankleden. Met wat mij betreft een aantal fruitstruiken, zoals bramen, frambozen en blauwe bessen. En wat speelelementen voor onze zoon. Als het goed is, kunnen we dan in de zomer echt genieten!

Foto van dame op loungebank in de tuin van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

maart 25, 2019 /