Een hippe tuin creëren doe je zo

We zijn er voor Pasen even een paar daagjes tussenuit geweest. Met zijn drietjes naar een vakantiehuisje met prachtig terras. Zo’n plek waar je écht van het goede weer kunt genieten. Zo’n plek die we thuis nog moeten creëren, aangezien we pas sinds afgelopen najaar in ons nieuwbouw huis wonen. Wat ik wil? Een hippe tuin waarin ik écht kan genieten.

Bij thuiskomst zijn we meteen begonnen met de  aankleding. Zo hebben we in ons voortuintje een mix van onderhoudsvriendelijke en winterharde planten gezet. De lavendel zorgt voor kleur (en een heerlijke geur), evenals de bijzondere grassoorten.  De beukenhaag was al eerder aangeplant, zodat we over een tijdje – daar moet je wel wat geduld voor hebben – ook echt privacy in onze tuin hebben. Daarnaast hebben we gras gezaaid (en zijn dus erg blij met het buiige weer van dit moment, want dan groeit het lekker snel).

Buitenkleed

We hebben onze zwart-witte tuinset uit ons vorige huis meegenomen, maar vinden dat het terras wel een boost kan gebruiken. Hoe we dat gaan doen? Nou, dat kan dus in een handomdraai. Alleen de aanschaf van een mooi buiten vloerkleed van floorpassion.nl bijvoorbeeld, is dan al genoeg.  Die heb je in verschillende maten. Zo kun je kiezen voor een hoekje waar je bijvoorbeeld een mooie egg chair op zet (wat was dat genieten zeg, check mijn Instagram maar eens). Of je zet je tuinset volledig op het kleed. Dan kun je lekker de slippertjes uit doen als je aan tafel zit en geniet je van een aangename ondergrond. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en maten. Van 80×140 cm tot 400 x 400 cm én zelfs op eigen maat. Langwerpig of rond; het is allemaal mogelijk.

Daarnaast kun je het geheel dan aankleden met bijvoorbeeld mooie grote bloempotten. Heb je niks met planten dan kun je er ook over nadenken om je barbecue een prominentere plek te geven en als het ware een buitenkeuken te creëren. Wij zijn daar zelf nog niet over uit, maar willen wel wat gaan doen met de vele steigerplanken die we over hebben. We denken aan een stoer speelhuisje voor onze kleine man. En misschien aan zelfgemaakte meubels. Dat combineert natuurlijk ook mooi met zo’n kleed.

Flexibel in gebruik

Vind je het een hele investering (en zit je niet zo vaak buiten op je terras)? Dan is het goed om je te beseffen dat je zo’n buitenkleed natuurlijk niet alleen voor thuis kunt gebruiken. Als je gaat kamperen kun je ‘m ook gewoon meenemen naar de camping. De kleinere formaten kun je natuurlijk ook meepakken voor een dagje strand of een picknick in het park.

Foto terras met buitenkleed van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

april 26, 2019 /