Kijk mee bij zes Vlaamse gezinnen

Kijk mee bij zes Vlaamse gezinnen in een nieuw seizoen van Het gezin. Deze reeks biedt een pure en ongefilterde inkijk in hun dagelijkse leven. Vanaf 4 september elke woensdag om 20.40 uur op de Vlaamse tv-zender Eén (ook vanuit Nederland te ontvangen).

In Nederland kun je daarnaast gezinnen volgen die met Angela Groothuizen naar de Amish gaan. Ook dat lijkt mij een absolute aanrader.

Verschillende gezinnen

Je leert in deze reeks doodgewone mensen met een bijzonder verhaal kennen. Het gezin van Isabelle en Steven leeft toe naar de eerste deelname van hun zoon Baptiste aan de Special Olympics. Liesbet runt een huishouden met twee eigen kinderen en vier pleegkinderen. Maar ze heeft altijd plaats over: ook een thuisloze vluchteling is welkom. En Amina, een alleenstaande moeder uit Puurs, hoopt op een hereniging met haar zoon Redah, met wie ze al een tijdje nauwelijks nog contact heeft.

Confrontatie met jezelf

De zes werden voor Het Gezin maandenlang gevolgd met vaste camera’s in hun woning en in hun auto. Nieuw dit seizoen is dat de gezinnen maanden na de opnames terugkijken naar hun eigen beelden, waardoor de kijker hen nog beter leren kennen. Soms is die terugblik een mooie herinnering, maar soms is het ook een harde confrontatie met henzelf.

Wat kun je leren van deze gezinnen?

Je denkt misschien waarom zou ik naar deze gezinnen kijken? Ik denk dat als je twijfelt, dat het heel fijn kan zijn om verschillende gezinsvormen te bekijken. Zo kun je zelf een beeld vormen van wat jij belangrijk vind. Wat zou je wel willen. Wat niet. En zeg nou zelf: hoe vaak kijk je zo’n eerlijke kijk achter de schermen bij een gezin. Als je aan bekenden vraagt hoe het gaat dan zullen ze al snel ‘goed’ zeggen, terwijl dat misschien niet zo is. Mij lijkt het dus heel inspirerend. Ik ga zeker kijken. Jullie?

Het gezin: vanaf 4 september elke woensdag om 20.40 uur op Eén.

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 14, 2019 /