Besparen op je wekelijkse boodschappen doe je zo!

Er zijn van die dingen waar je eigenlijk nooit onderuit komt. Net zoals de was doen, is boodschappen doen een van de noodzakelijkheden om je huishouden draaiende te houden. Ik moet zeggen dat ik het niet erg leuk vind, want het kost veel tijd en geld.

Volgens het Nibud zijn de minimale kosten voor voeding per dag voor mannen en vrouwen rond de €6/7,- Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit nog lang niet haal. Daarom ben ik er de laatste weken een sport van gaan maken om zoveel mogelijk te besparen om m’n wekelijkse boodschappen en met succes! In dit artikel zal ik je uitleggen waardoor ik wekelijks meer geld heb kunnen overhouden door slimmer inkopen te doen, zodat jij hier ook van kunt profiteren!

Let goed op alle aanbiedingen!

Normaal gesproken ga ik meestal naar 1 supermarkt waar ik al m’n boodschappen in 1 keer doe. Dit doe ik natuurlijk omdat het makkelijk is en ik in relatief korte tijd m’n boodschappen kan doen. Ik heb alleen gemerkt dat m’n boodschappen hierdoor wel erg duur kunnen worden. Mijn tip is daarom ook om goed alle reclamefolders in de gaten te houden! Als ik bijvoorbeeld in de Plus folder van volgende week zie dat het groente en fruit in de aanbieding is dan ga ik hiervoor naar de Plus. Is bij een andere winkel het wasmiddel in de aanbieding, dan haal ik dat daar! Ik gebruik hiervoor digitale folders, zo heb ik alles in 1 overzicht, ligt m’n deurmat niet elke week bezaaid met folders en het is ook nog beter voor het milieu!

Maak een lijstje

Deze is natuurlijk erg logisch. Een lijstje maken helpt je natuurlijk om niks te vergeten, zodat je niet terug hoeft naar de winkel of er voor kiest om maar iets te bestellen in plaats van te koken. Maar wat hierbij vooral belangrijk is, is om je ook echt aan je lijstje te houden! Ik maakte voorheen natuurlijk ook al gebruik van lijstjes, maar als ik in de winkel stond belandde er natuurlijk van alles extra in de kar. Als je een lijstje maakt en je hieraan houdt is dat probleem opgelost! Neem je de kinderen mee tijdens het boodschappen doen? Maak dan vooraf duidelijke afspraken wat ze mogen uitkiezen, zodat je kar via hen niet alsnog vol raakt met overbodigheden..

Houd je wekelijkse boodschappen ook wekelijks

Zorg ervoor dat je in een keer alles in huis haalt en niet 3, 4 of 5 keer per week langs de supermarkt hoeft. Want als je dit doet beland er vaak ook veel meer dan je lief is in de kar. Het is dan namelijk veel makkelijker om wat extra lekkernijen mee te nemen, die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt!

Deze nieuwe manier van boodschappen doen heeft mij enorm geholpen om wekelijks veel geld te besparen. Hopelijk lukt het jou ook, succes! 

  • Wil je meer lezen over hoe je als jonge ouder kunt besparen? Klik hier om nog meer bespaartips te lezen.

Foto van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 30, 2019 /