Kinderboek van BN’ers voorlezen of juist niet?

Menig BN’er heeft inmiddels een kinderboek geschreven. Ongeacht welke leeftijd je kindje heeft er is altijd wel een boek van een bekende Nederlander te vinden. Van sprookjes en avonturenverhalen tot aan serieuzere onderwerpen als scheiden of een ouder in het ziekenhuis. Pak jij die nu sneller uit het schap, omdat ze een bekende naam hebben of juist niet?

Voorlezen

Voorlezen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van jouw kind. Je stimuleert hier namelijk de fantasie van jouw zoon of dochter mee. En wist je dat het goed is voor zowel de mondelinge als schriftelijke taalvaardigheid. Het vergroot de woordenschat, maar daagt ook uit om zelf te gaan lezen. Kinderen leren er door te luisteren. Je kunt er ook interactie mee creëren, zodat je het over een bepaald onderwerp verder kunt hebben. En laten we tot slot vooral niet vergeten dat voorlezen ook een ontzettend gezellig momentje is. Even met zijn tweetjes de dag afsluiten, en in een andere wereld duiken. Voor ouders ook lekker om even te onthaasten.

Digitaal voorlezen

Als je echt een voorleesritueel hebt, dan is het wel belangrijk dat je altijd een boek voorhanden hebt. Betekent dat, dat je met stapels boeken moet gaan sleuren als je kindje uit logeren gaat? Natuurlijk kun je een boekje meenemen, maar ik vind digitaal lezen echt een uitkomst. Zo’n boek kun je er namelijk op ieder moment bij pakken. Ook als je in de wachtkamer bij de huisarts zit. Of als je opeens file hebt (als we dat weten, ga ik standaard achterin naast onze kleine man zitten). Leuke aan digitale boekjes is, is dat er soms zelfs geluid aan toegevoegd is. Dan hoor je de schrijver het boek voorlezen, terwijl je er digitaal doorheen bladert.

E-kinderboek

Zelfs als je niet thuis bent, kun je zo’n e-kinderboek er snel bij pakken. Even downloaden op je mobiel via je Sim Only abonnement van Simyo en lezen maar. Heb je voor je gevoel nu te weinig data in je telefoonabonnement en durf je dus niet zomaar boeken aan te schaffen en te downloaden. Kies dan voor Sim Only vergelijken, zodat je kunt kijken welke providers het beste bij jou passen.

Kinderboek kiezen

Het vinden van het juiste kinderboek vind ik – als nieuwbakken moeder – nog niet zo makkelijk. Ik ben zelf een fanatieke lezer, maar wat mijn zoontje leuk vindt, moet ik echt nog ontdekken. De Bumba-boekjes zijn altijd een schot in de roos, net als Woezel en Pip. Echt boekjes met bekende personages dus. Maar soms wil je ook wel eens iets anders. En dan zoek je in de bibliotheek toch naar namen die je al kent, zoals van Dick Bruna, Annie M.G. Schmidt. Tja en daar stopt mijn kinderboekenkennis wel zo’n beetje, dus dan is zo’n BN’er wel iets makkelijker te onthouden.

BN’ers die een kinderboek schreven

Al zijn er tegenwoordig heel wat BN’ers die je dan dient te onthouden, want de lijst is enorm. Je kunt kiezen voor boeken van Tim Douwsma, Nicolette Kluijver, Jeroen van Koningsbrugge, Jochem Myjer, Marieke van Ginneken, Monique Westenberg, Daphne Deckers, Youp van ’t Hek, Prinses Laurentien, André Kuipers, Angela Groothuizen, Kim-Lian van der Meij, Kristel Verbeke, Filemon Wesselink, Jim Bakkum, Maryam Hassouni, Herman van Veen, Martine Bijl, Jan en Monique Smit, Babette van Veen, Katja Schuurman, Freek de Jonge, Isa Hoes, Sjinkie Knegt, Rafael van der Vaart, Wendy van Dijk, Yvon Jaspers, Nicolette van Dam, Ayaan Hirsi Ali en Guusje Nederhorst. En daar komen denk ik nog een hoop vloggers bij de aankomende tijd. Dat zijn tenslotte toch de sterren van dit moment; de idolen van onze kinderen.

Wil je meer weten over de boeken die deze bekende Nederlanders hebben geschreven, lees dan het uitgebreide overzicht van Kinderboeken van BN’ers.

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 20, 2020 /