Op vakantie met kinderen: waar moet je op letten?

Eén van de redenen voor ouders om op vakantie te gaan is de kinderen een onvergetelijke tijd bezorgen. Maar hoe doe je dat precies? Waar moet je op letten? Wij zetten de belangrijkste punten om een onvergetelijke vakantie met kinderen te beleven.

De vakantie begint als je de deur achter je dicht doet!

Velen vinden dat de vakantie begint bij aankomst van de bestemming. Echter begint de vakantie al op het moment dat je de deur van je huis achter je dicht trekt. De reis naar de vakantiebestemming is al onderdeel van de vakantie en ook voor de kinderen moet dit zo voelen. Traditionele spelletjes voor onderweg zijn bijvoorbeeld: ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’, ‘wie ben ik?’, en ‘ik ga op vakantie en neem mee…’. Deze spelletjes geven vermaak tijdens de reis en zullen de tijd in de auto doden.

Let op de kosten

Een gezin met kinderen kan voor een vakantie zonder dat je het direct door hebt, plotseling veel (onnodig) geld uitgeven. Je kan dit beperken door een goedkopere bestemming te kiezen. Zo zijn campings in Istrië (Kroatië) voordeliger dan campings aan de Côte d’Azur (Frankrijk), dat terwijl Kroatië enorm veel aan populariteit wint als vakantieland en minstens net zo veel te bieden heeft. Naast de kosten voor verblijf zijn de kosten voor levensonderhoud in beide landen van een andere prijsklasse. Hier kan je rekening mee houden als je je vakantiebestemming nog niet hebt vastgelegd. Met het geld dat je bespaart op kosten en kan je een dag het pretpark, aquapark of de dierentuin bezoeken!

Kies de best passende soort vakantie

Kinderen willen vriendjes maken, veel zwemmen, spelen en sporten tijdens hun vakantie. Deze combinatie maakt de vakantie voor kinderen tot één grote onvergetelijke ervaring. Zorg er daarom voor dat je de juiste vakantiebestemming kiest met voldoende faciliteiten en één die datgene bezit waarvoor de kinderen graag op vakantie willen.

Verblijf daarom ook niet midden in een grote stad in een appartement van 7 hoog. Natuurlijk wil je kinderen de wereld laten zien en een dagje vertoeven in een grote stad behoort zeker tot de mogelijkheden, maar ben ervan bewust dat cultuur snuiven niet op de lijst van ‘bezigheden op vakantie’ van kinderen staat.

Campingvakantie

Een campingvakantie lijkt voor ons de meest geschikte soort vakantie voor kinderen. Kijkend naar de hiervoor genoemde aspecten zouden wij de kindvriendelijke camping Park Umag in Kroatië aanbevelen.

De 1300km rijden vanaf Utrecht zijn met onze tips zeker te doen. Daarnaast is het leven in Kroatië goedkoper dan andere populaire Zuid-Europese bestemmingen en heeft deze camping alles wat kinderen zich maar kunnen wensen. Wij wensen jou en de kinderen een fijne vakantie toe!

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 31, 2020 /