Stylist inschakelen bij zoektocht naar juiste outfit?

Een stylist inschakelen bij de zoektocht naar een juiste outfit… Waarom niet? Eerlijk gezegd zie ik het wel zitten. Urenlang shoppen in een grote stad – in de hoop dat je iets leuks tegenkomt – is namelijk niks voor mij.

Frustraties

Menig keer liep zo’n shopsessie op een deceptie uit. Dat kon tal van redenen hebben. Of ik vond iets dat ik helemaal geweldig vond, maar wat mijn medeshoppers absoluut niets vonden. Of ik zag iets geweldigs, maar dan ontbrak mijn maat net. En wat te denken van die geweldige broek die fantastisch stond aan de voorzijde, maar op mijn rug helemaal niet aansloot. Maar in de meeste gevallen wist ik gewoon niet naar wat ik op zoek was; ik struinde maar wat door de kledingrekken.

Complete styling

Er waren absoluut momenten dat ik wel van winkelen genoot. Dan gingen we naar een wat grotere zaak, waar de verkoper of stylist echt voor jou op zoek ging naar die ene leuke outfit. Een speciale outfit wel te verstaan, bijvoorbeeld voor de bruiloft van vrienden of een ander feestje. Als er iets te vieren valt, waar je goed voor de dag moet komen, speelt geld wat mij betreft ook nooit een rol. Dan wil ik schitteren. Naast een goede outfit horen daar dan natuurlijk ook een perfect gestylde coupe en visagie bij. Wie mij op dat soort momenten tegenkomt, herkent me vaak niet terug. Ja, zo kan ik er ook uit zien.

Meer variatie

Die opmerkingen raakten me wel. Vanaf dat moment ben ik wel bewuster naar mijn kleding gaan kijken. Tja, als een vriendinnetje dan een eigen kledinglijn heeft, die ook nog eens perfect bij je past – casual, maar toch stijlvol – dan heb je een match. Alleen heb je dan op een gegeven moment alleen maar dezelfde kleren in je kledingkast hangen. Iets wat een vriendin – met meer oog voor mode en stijl – eens opmerkte.

Durf ik dat aan?

Een beetje meer variatie in mijn kledingkast kon volgens deze vriendin geen kwaad. Online zocht ze als een ware stylist allerlei leuke dingen bij elkaar. En ik moet zeggen dat er zo ook wel wat meer kleur in mijn kledingkast kwam. Vestjes die ik zelf nooit zou uitkiezen. Jurkjes die ik anders zo voorbij was gekomen. En strakkere broeken, waarbij ik altijd dacht dat ze niet voor iemand met maat 40 waren weggelegd. Natuurlijk zaten er ook items bij die mij echt niet stonden. Of waarbij ik de verkeerde maat had gekozen, maar het zorgde voor een flinke upgrade van mijn outfits.

Na de zwangerschap

Na de zwangerschap is mijn lichaam veranderd. Natuurlijk heb ik al het een en ander over de zwangerschapskilo’s geschreven, maar ik ben inmiddels ook volop aan het sporten met mijn personal trainer. En dat zorgt ook voor een verandering. Tijd dus om mijn kledingkast weer eens van wat leuke, nieuwe items te voorzien. Maar shoppen met een peuter vind ik geen succes. Laatst met een kleuter geprobeerd, waarbij we uiteindelijk de iPhone hebben ingezet als ‘tijdverdrijf’. Kortom: ik ben op zoek naar een snelle oplossing.

Online stylist

Dan kun je online gaan shoppen, maar inmiddels weet ik dat daar stiekem heel wat tijd in gaat zitten. Dus tijd om iets nieuws te proberen, namelijk een online stylist van Zalon. Aan de hand van verschillende vragen leert de Zalon stylist je kennen. Je geeft je maten, budget en stijlvoorkeuren door. En de stylist stelt een outfit samen uit het enorme aanbod van Zalando (waar ik zelf vaak door de bomen het bos niet meer zie, dus dit is ideaal!). Je ontvangt de kleding in een box en past het. Mocht iets onverhoopt niet passen of niet aansluiten bij jouw voorkeuren, dan kun je het gratis retourneren. Ik ontdek zelfs dat het mogelijk is om om de paar maanden een garderobe update te plannen. Wow, dan kan zelfs ik – als fashion nitwit – er altijd perfect gestyled bij lopen.

Shoppingfoto van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

februari 14, 2020 /