Verlichting voor de babykamer: 5 leuke ideeën

Het inrichten van de babykamer is natuurlijk geweldig leuk en je wilt niets vergeten. Wanneer alle leuke decoratieve items op hun plaats staan, is het tijd om eens goed naar de verlichting te kijken. Welke verlichting kun je nu het beste gebruiken en wat heb je allemaal nodig? We geven je een aantal leuke tips en ideeën ter inspiratie!

1. Iets leuks voor ieder budget

Leuke verlichting hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kunt online genoeg goedkope verlichting vinden die de babykamer ontzettend sfeervol kan maken. Doe online wat inspiratie op en ontdek wat je aanspreekt. Ga vervolgens in verschillende webshops op zoek naar de goedkoopste manier om dit uit te voeren. Zo heb je wat leuks voor ieder budget! Kun je niets binnen je budget vinden? Lees dan vooral even verder!

2. Ga DIY-en

Heb je een geweldig leuke lampenkap gezien maar past deze niet binnen je budget? Kijk dan of je er een leuk DIY-project van kunt maken! Een oude lampenkap, lijm, verf en een goed idee brengen je vaak al een heel eind! Het is natuurlijk hartstikke leuk om zelf allerlei lampenkappen in elkaar te knutselen en daarnaast scheelt het je ook nog eens flink in de portemonnee. Kijk eens of je online wat inspiratie op kunt doen en steek vervolgens zelf de handen uit de mouwen.

3. Kies voor een thema

Zie je een bepaald thema terugkomen in je babykamer of een bepaald kleurenpatroon? Pas hier dan ook je verlichting op aan. Gebruik je bijvoorbeeld veel natuurtinten, kies dan voor een lamp van een natuurlijk materiaal of met natuurlijke kleuren zoals bruin en groen. Heb je een echte stoere jongenskamer gemaakt met allerlei afdrukken van auto’s en vrachtwagens? Ga dan op zoek naar een lamp met dezelfde print of maak er zelf eentje!

4. Speciale plafondlampen

Een plafondlamp hoeft helemaal niet saai te zijn. Met wat zoeken kom je gegarandeerd allerlei leuke plafondlampen tegen die perfect zijn voor de babykamer. Een plafondlamp in de vorm van een bloem, met spotjes in de vorm van bijen bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een stoere plafondlamp in de vorm van een brandweerauto? Er is maar genoeg leuks te vinden!

5. Gebruik het natuurlijke licht

Naast kunstmatige verlichting kun je natuurlijk ook het natuurlijke licht op zoveel mogelijk manieren gebruiken. Laat de zonnestralen een aantal solarlampen van energie voorzien bijvoorbeeld, of ga creatief aan de slag met spiegels om het natuurlijke licht op allerlei manieren door de kamer te laten weerkaatsen en op die manier allerlei interessante schaduwen te creëren.

Wat de verdere aankleding van de babykamer betreft. Naast dit artikel over verlichting in de babykamer, schreef ik ook een verhaal over behang voor de babykamer of kinderkamer.

Twijfel jij over je kinderwens?

maart 9, 2020 /