Nee, je bent niet raar….

Twijfel jij eraan of je wel kinderen op de wereld wilt zetten? Prima, dat jij niet zomaar de stap wel of niet gaat nemen. Het is een overweging meer dan waard. Heb je eenmaal een kind, dan wordt jouw leven nooit meer hetzelfde. De verantwoording en de zorgen blijven hoe oud een kind ook zal zijn. Zoals oma zei: “Kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen”. Veel ouders zullen dit beamen, maar hebben zij zich ook eerst afgevraagd of ze wel kinderen willen, of “hoort het er gewoon bij?”. Iedereen zal hierover een persoonlijke mening hebben.

De ene vraagt zich af of kinderen krijgen nog wel verantwoord is in deze moeilijke en onzekere tijd (Corona en andere virussen, het veranderende klimaat, de agressie enz.). De ander wil zich voor 100% op zijn of haar carrière richten. Weer een ander kan zich geen leven zonder kinderen voorstellen. Er kunnen verschillende overwegingen zijn voor het al dan niet krijgen van kinderen.

Ben jij die twijfelmoeder of vader en is op een bepaald moment de kinderwens duidelijk? Een leuk invulboekje kan je wellicht helpen om de meest vruchtbare dagen te bepalen om zwanger te worden, maar ook om bij gebleken zwangerschap de 9 maanden in dit boekje te volgen. Er staat veel praktische info in, zeker erg prettig bij een 1e kindje. Ook heel leuk om cadeau te geven als je weet dat iemand zwanger is.

Planners en invulboekjes voor allerlei zaken

Er zijn diverse soorten planners en invulboekjes online verkrijgbaar.

  • Om te beginnen is een adressenboekje erg handig. Adressen van familie, vrienden en kennissen aan wie je straks een geboortekaartje wilt sturen (want een kaartje sturen wordt nog steeds erg gewaardeerd en is ook erg leuk, toch?). Maar ook de adressen en telefoonnummers van de huisarts en de verloskundige zijn belangrijk om bij de hand te hebben.
  • Een invulboekje dat jou en je baby 9 maanden volgen met diverse praktische weetjes en tips ook leuk voor je partner.
  • Het zwangerschapsboekje kan opgevolgd worden door een boekje (het groeien van je baby) over het 1e jaar van je kindje. En hier kan dan weer een opgroeiboek op volgen.
  • Nog even terug naar de geboorte en het feest dat volgt…. . Hoe leuk is het om terug te kunnen kijken op de kraamtijd, waarin de moeder zich heerlijk laat verwennen? Een kraambezoekboek kan je helpen alles te onthouden, omdat je alles terug kunt lezen: wie zijn er op kraamvisite geweest, welke gelukwensen hebben jij en de baby gekregen enz.  Prima als geheugensteuntje en leuk voor later voor jou en voor je kind. Dingen vervagen namelijk, ook de leuke momenten. Je zult ze later met een glimlach terug lezen. 
  • En zo zijn er nog veel meer gezellige en praktische boekjes online te bestellen (weekplanners: wie moet wat op een bepaalde dag, boodschappenplanners enz.). Boekjes waarin jij alles kwijt kunt, leuk om dingen op te schrijven en soms ook van je af te schrijven.

Twijfelen aan je kinderwens is niet erg, het zet je aan het denken. En er zal altijd een bepaalde twijfel in je leven zijn. Is het kindje er, dan zul je vragen hebben “doe ik het wel goed”. Praat erover, je bent niet de enige! 

Welk invulboekjes zijn voor jouw onmisbaar (tijdens je zwangerschap). Zelf ben ik sowieso een liefhebber van planners, maar dat weten de vaste lezers natuurlijk al lang 😉

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 16, 2020 /