Trekhaak biedt veel mogelijkheden voor actieve gezinnen

Baal jij ervan dat de mogelijkheden beperkt zijn qua vakanties en uitstapjes door de corona-maatregelen? Heb jij alle speelbossen en -tuinen in jouw omgeving inmiddels al gezien? Ken je de fietsroutes al van buiten? Dan is het tijd om eens verder van huis te kijken. Een trekhaak biedt wat dat betreft veel mogelijkheden voor actieve gezinnen.

Trekhaak

Heeft jouw auto geen trekhaak, dan is er geen probleem. Al vanaf 199,- euro kun je een trekhaak aanschaffen. Wat dat betreft is dat een klein bedrag voor de hoeveelheid mogelijkheden die ontstaan. Daarbij is er keuze uit vaste -, afneembare – en wegdraaibare trekhaken. Op deze pagina van Rameder kun je hier meer informatie over vinden. Ze hebben zelfs een handig lijstje waarin alle merken van auto’s staan, zodat je door kunt klikken naar het merk en model auto dat jij hebt.

Fietsenrek

Dat een trekhaak ideaal is, hebben wij een paar jaar geleden al ervaren. Zeker in combinatie met een fietsenrek is het wat mij betreft een must voor ieder gezin. Zo hadden wij onze fietsen meegenomen op onze vakantie in de Ardennen. We konden daardoor een prachtige route fietsen langs een riviertje. Een route die met de auto helemaal niet toegankelijk was. Zo ontdek je dus volop unieke plekjes.

Op avontuur in omgeving

En dat geldt niet alleen als je op vakantie bent, maar ook in eigen omgeving. Als je kinderen hebt, kunnen ze vaak nog niet zo lang fietsen. Zitten ze nog in het kinderstoeltje, dan wil je ook geen uren achter elkaar rijden. Althans wij niet. Als je dan een fietsenrek hebt, dan kun je er voor kiezen om naar een plek iets verder van huis te rijden en daar weer nieuwe fietsroutes te verkennen. Als wij hier in de omgeving tien minuutjes tot een kwartiertje rijden, staan we opeens al in een ander gebied. Je hebt dan alle energie nog om die omgeving te verkennen. Daarbij is het natuurlijk helemaal leuk voor de kinderen als je een speelbos of leuke speeltuin passeert. Maar ook een fietstocht door het bos, aan het water of langs in het oog springende gebouwen als kastelen – vinden kinderen erg leuk.

Caravan

Als je een trekhaak aan de auto hebt, kun je daarnaast ook kijken naar een caravan of vouwwagen. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk om rekening te houden met het gewicht wat jouw auto mag trekken. Maar het is het onderzoeken waard. Zeker nu verre reizen door corona nog wel eventjes uit den boze zijn. Met een caravan of vouwwagen kun je ook kiezen voor een avontuur in eigen omgeving. Kampeer een x-aantal dagen op een prachtige plek en trek dan weer verder. Nederland heeft bijvoorbeeld bijna honderdvijftig Natuurkampeerterreinen. Er zijn er zelfs ruim twintig waar je zelfs in de winter kunt kamperen. Dat is echt iets voor de echte avontuurlijke gezinnen. Het fijne aan een caravan of vouwwagen is, is dat je je eigen voorzieningen bij je hebt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken of je hotelkamer of bungalow wel goed is schoongemaakt. Zoek je juist nog een leuke plek voor in de zomervakantie, dan kan ik de camping van De Leistert ook aanraden. Die staat hoog op ons verlanglijstje.

maart 13, 2021 /