Zorg voor goede bescherming als je gaat motorrijden

Zorg voor goede bescherming als je gaat motorrijden. Nog te vaak zie ik motorrijders voorbij racen – met name in de zomer – die hier helemaal niet bij stil lijken te staan. Dat maakt me zo boos; en ik denk meteen aan de mensen die thuis op deze motorrijders zitten te wachten. Denk aan een partner; misschien wel kinderen. Ik heb helaas in eigen omgeving gezien hoe ontzettend kwetsbaar je bent; zelfs als je qua veiligheid de nodige maatregelen hebt genomen.

Nee, van mij moet niemand stoppen met motorrijden. Ik begrijp dat het voor liefhebbers echt ontzettend genieten is om op een mooie dag een prachtige rit te rijden. Dat het enorm vrij voelt als je met je motor op vakantie gaat en zo door de meest indrukwekkende landschappen toert. En als je dagelijks veel kilometers af moet leggen om naar het werk te gaan, dan snap ik ook dat het voor jou een ideale manier is om de files te omzeilen. Echt alle begrip voor. Maar goede, beschermende motorkleding en motorschoenen zijn dan echt geen overbodige luxe.

Motorschoenen

Hoor ik je nu iets mopperen over dat die motorschoenen er ‘lomp’ uit zien. Ja, vroeger misschien. Wist je dat we inmiddels in een tijdperk zijn aangekomen, waarin motorschoenen eigenlijk niet meer van gewone schoenen te onderscheiden zijn. Kies bijvoorbeeld voor een sneakerlook. Waarbij de keuze qua kleuren ook heel divers is. Nee, echt de tijd dat je alleen zwarte schoenen had, is voorbij. Bruin, grijs, rood – het is allemaal mogelijk. En wist je dat er voor dames zelfs stijlvolle exemplaren met een hakje zijn? Als je van je motor afstapt, loop je er gewoon zo mee verder. Of je nou op een cafe racer, naked bike of racer rijdt, er is voor iedereen wat moois te vinden.

Motorkleding

Ook qua motorkleding is er steeds meer mogelijk. Natuurlijk ken je de traditionele motorpakken, maar wist je dat er qua protectie ook mogelijkheden zijn? Kies bijvoorbeeld voor een extra rugbeschermer. Of voeg aan je motorbroek ook een heupbeschermer toe. En wat dacht je van de motorcycle aribag; dat is qua protectie misschien wel de meest belangrijke uitvinding na de motorhelm. In het geval van een ongeluk wordt de airbag geactiveerd en worden de belangrijkste delen van het bovenlijf optimaal beschermd. Voor MotoGP coureurs is dit al verplicht sinds 2018. Ja, daar betaal je best wat voor, maar dat ben jij toch waard? Echt sta, daar eens bij stil. Vind je het zelf maar ‘overdreven’ doe het dan voor je naasten. Dat ook zij kunnen genieten als jij gaat motorrijden.

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 5, 2022 /