Zoektocht naar jongensbed: wordt het autobed of kinderbed

Onze vijfjarige groeit uit zijn peuterbed; tijd dus voor een zoektocht naar een geschikt jongensbed. Waar gaan we voor kiezen? Wordt het een kinderbed waar hij nog jaren plezier van heeft? Misschien zelfs een hoogslaper? Of kiezen we voor een uniek autobed, waarmee we ook direct een ware eyecatcher in zijn jongenskamer hebben. Ik doe alvast online inspiratie op bij Emob jongensbedden.

Jongensbed

Omdat een kleuterbedje maar zo kort gebruikt wordt, hebben we destijds bewust gekozen voor een tweedehands exemplaar van vrienden. Een eenvoudig model met twee grote ladekasten, die eerst vol lagen met knuffels en nu met Duplo. Die bergruimte onder het bed vind ik persoonlijk erg praktisch; dus dat zou bij het ‘grote jongensbed’ – zoals de kleine man het noemt – ook zeker mijn voorkeur hebben.

Autobed

Als jongens zelf mogen kiezen, gaan ze volgen mij allemaal voor een autobed. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een knalrood Le Mans-bed met een vlammenprint, die meteen ook doet denken aan Lightning McQueen van Cars.Of denk aan het donker blauwe Grand Turismo-bed; nog zo’n racewagen waar je in kunt slapen. Of het rode autobed Panther Power met verhoogde zijden, gemaakt van MDF. Zo’n autobed is écht een eyecatcher in iedere jongensslaapkamer, maar ik vraag me af hoelang ze dat nu echt leuk vinden.

Kinderbed

Mijn voorkeur zou dus gaan naar een kinderbed van 90 x 200. Je kunt dan kiezen voor een neutraal kinderbed, waar ze ongeacht de leeftijd altijd graag in slapen. Of voor kinderbed met een iets stoerder design in bijvoorbeeld bruin- en grijstinten. Het kinderbed wat er voor mij echt uitspringt op de website van Emob is Room 2 Build van Moose. Het ideale bed voor de kleine LEGO-bouwers onder ons. het bed is afgewerkt met kleurrijke accessoires waarop kids met hun bouwsteentjees kunnen bouwen. Zo kun je minifigs verzamelen iin het hoofdbord. En je hebt aan de zijkant opbergruimte. Ook tegen het voetbord aan kan naar hartelust gebouwd worden. Zo kan je kind dus iedere keer een ander verhaal uitbeelden. Ja, dit jongensbed zou hier volgens mij ook een schot in de roos zijn.

Hoogslaper of opbergruimte

Anderzijds als ik aan het ‘grote jongensbed’ denk, dan vind ik ook het praktische gedeelte belangrijk. Een basic eenpersoonsbed met twee grote lades lijkt mij ideaal om aan de ene kant wat speelgoed en aan de andere kant juist het beddengoed in op te bergen. Ik heb zelfs gezien dat het wat hogere eenspersoonsbed Alfie maar liefst zes lades heeft. Ideaal lijkt me dat, want een opgeruimde slaapkamer geeft toch rust. Ook een hoogslaper heeft natuurlijk extra opbergruimte, bijvoorbeeld in de vorm van een kast én je hebt meteen plek voor een bureautje. Maar is een hoogslaper al geschikt voor een vijfjarige? Ja, ze vallen er niet zomaar uit, maar ’s nachts – nog half in dromenland – naar de wc gaan, lijkt me ook niet zo handig…

Jongensbedden

Keuzes zat wat jongensbedden betreft. Hoog tijd om eens wat favorieten op een rijtje te zetten en samen met de kleine man te kijken. Dit is wel een keuze waar ik hem bij betrek; als kinderen blij zijn met hun bed, kruipen ze er tenslotte ook met plezier in en slapen ze mogelijk zelfs sneller.

Foto: Autobed Le Mans Rood EMOB

mei 4, 2022 /