Actueel
Sperma-allergie: niet bang zijn voor onvruchtbaarheid of miskraam

Sperma-allergie – gelukkig heb ik er zelf geen last van. Maar ik ben wel nieuwsgierig geworden nu ik gelezen heb dat naar schatting twaalf procent van de vrouwen hier last van heeft. Maar wat voor invloed heeft dit nu op de vruchtbaarheid van deze vrouwen.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

De Britse expert Michael Carroll, die onderzoek doet naar de allergie en zo het percentage ontdekte, geeft aan dat vrouwen niet moeten vrezen voor onvruchtbaarheid of miskramen. De allergische reactie wordt getriggerd door iets in het zaadvocht en niet door de zaadcellen.

Als je last hebt van een sperma-allergie dan uit zich dat door jeuk, irritatie, eczeem, of pijn bij het plassen. Omdat dit klachten zijn die ook op een blaasontsteking wijzen, krijgen vrouwen bijna nooit te horen dat het ook wel eens om een allergie zou kunnen gaan.

Wat kun je er aan doen? Seksuele onthouding of het gebruik van een condoom is een oplossing, maar dat werkt natuurlijk niet al je een kinderwens hebt. Een Amerikaanse arts heeft daar wel een idee bij. Hij denkt namelijk dat veel seks de oplossing is. Het lichaam went dan aan de ‘indringer’.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • Anoniem
    aug 08, 2017 (20:21)

    Ik heb ooit hooikoortspillen voorgeschreven gekregen! Paar uur van te voren nemen en werkte bij mij super goed.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: