Als ons kind maar niet buiten de boot valt

‘Wij zijn zwanger’ klinkt er door de kroeg. Vrienden vertellen het heugelijke nieuws. Ik ben blij voor ze. Al bekruipt me wel het gevoel dat ik nu ook ‘moet’. Als we nog langer wachten, valt ons kindje misschien wel buiten de boot. Ik zie de andere kids al samenspelen, terwijl die van ons nog niet eens kan lopen.

Het is niet de eerste zwangerschap in onze vriendengroep. Sterker nog: de meeste stellen hebben inmiddels al kinderen. Qua leeftijd schelen ze allemaal niet zo veel. Een paar jaar maximaal. Op verjaardagen hebben ze het ontzettend leuk met elkaar. Ze rennen in de rondte en delen hun bakjes chips. Net als wij zijn het vriendjes en vriendinnetjes aan het worden.

Als mijn lief en ik naar huis rijden, gaat het natuurlijk over de aankondiging. We zijn verrast. Deze vriendin is jonger dan ik en had laatst nog gezegd dat het zo leuk zou zijn als we samen zwanger zouden zijn. Natuurlijk is dat leuk, maar ik ben nu echt nog niet toe aan een kind. Ik wil mijn bedrijf verder uitbouwen en heb nog lang niet genoeg van de wereld gezien. Nee, nog even met z’n twee is voor mij echt genoeg.

Dan spreekt mijn lief mijn gedachte uit. “Moeten we er toch niet aan beginnen? Straks valt ons kindje buiten de boot. Het lijkt me zo leuk als hij of zij ook met de anderen kan spelen.” Ik geef toe dat dat ook het eerste was waar ik aan dacht, maar moeten we ons nu op laten jagen door de anderen? Hoe groot is de kans trouwens dat het meteen raak is… Al relativerend komen we tot de conclusie dat we ons gevoel moeten volgen. Als wij er samen klaar voor zijn, dan gaan we ervoor. Niet eerder.

Lees volgende week: ‘Jij kunt tenminste twijfelen. Ik kan geen kinderen krijgen’

Twijfel jij over je kinderwens?

juli 31, 2013 /