Rammelende eierstokken… Hoe herken je die?

Als ik over mijn twijfels vertel dan kan ik de reactie van de meeste vrouwen al voorspellen. ‘Ja, dat zeg je nu… Maar als je eierstokken beginnen te rammelen, dan ben je niet meer te houden.’ Juist… Maar hoe kan ik dat gevoel herkennen?

Helaas krijg ik op die vraag nooit een helder antwoord. Meestal zeggen ze zoiets vaags als ‘dan heb je echt het gevoel dat je er klaar voor bent’. Maar wanneer ben je er klaar voor? Ben ik dat bijvoorbeeld als ik geniet van de lachende baby van een vriendinnetje… Tja. Als dit kleine meisje nog geen minuut later begint te huilen, heb ik werkelijk geen idee wat te doen.

Of is het een signaal als ik met plezier sta te kijken naar de ravottende kinderen in de speeltuin voor ons huis? Nou… Dat doe ik nooit lang. Raam en roosters gaan snel dicht, zodat ik hun gejengel niet hoef te horen. Wat maken ze een herrie nu ze ontdekt hebben dat ze zelf heel goed sirenes kunnen nadoen.

Misschien is het een teken als ik weer eens rare fratsen uithaal met ons kleine nichtje. Natuurlijk gaat tante Patricia mee op de trampoline. Rare dansjes doen in de tuin op de muziek van Kabouter Plop? Geen probleem. Ik vind het heerlijk om het kind in mij zo los te laten gaan. Maar of dat nu het gevoel is…

Lees volgende week: ‘Valt ons kindje straks niet buiten de boot…’

Twijfel jij over je kinderwens?

juli 24, 2013 /