Onderzocht
78% Nederlandse jongeren willen kinderen…

Ooh jee, ben ik raar? Ik lees in een onderzoek van het 1V jongerenpanel van EenVandaag dat maar liefst 78% van de Nederlandse jongeren kinderen wil. Het liefst twee (58%) of zelfs drie (22%). Nou toen ik op de middelbare school zat, had ik het huisje-boompje-beestje gezin echt nooit voor ogen.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Voor ze aan kinderen beginnen willen ze wel een vaste baan hebben (81%), trouwen (36%) en een huis kopen (34%). De meesten willen voor hun 35ste met kinderen beginnen. Echt, ook daar was ik nooit zo mee bezig. Een leuke vent dat vond ik het belangrijkste.

De jeugd van tegenwoordig maakt zich geen zorgen over ongewenste kinderloosheid. Zo’n 37% denkt dat de technieken over een paar jaar zo ver zijn dat ze zeker een kindje kunnen krijgen.

Aan dit online onderzoek van het 1V Jongerenpanel, gehouden van 19 tot 25 juli 2013, deden 2193 jongeren mee (onder wie 1397 meiden, 794 jongens en 868 middelbare scholieren). De uitslag is gecorrigeerd op leeftijd, geslacht en spreiding over het land.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • 78% Nederlandse jongeren willen kinderen&hellip…
    aug 05, 2013 (00:09)

    […] Wat is de jeugd van tegenwoordig lekker ouderwets. We willen werk, een koophuis, trouwen en dan liefst twee kids. http://t.co/MleD467YHI  […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: