78% Nederlandse jongeren willen kinderen…

Ooh jee, ben ik raar? Ik lees in een onderzoek van het 1V jongerenpanel van EenVandaag dat maar liefst 78% van de Nederlandse jongeren kinderen wil. Het liefst twee (58%) of zelfs drie (22%). Nou toen ik op de middelbare school zat, had ik het huisje-boompje-beestje gezin echt nooit voor ogen.

Voor ze aan kinderen beginnen willen ze wel een vaste baan hebben (81%), trouwen (36%) en een huis kopen (34%). De meesten willen voor hun 35ste met kinderen beginnen. Echt, ook daar was ik nooit zo mee bezig. Een leuke vent dat vond ik het belangrijkste.

De jeugd van tegenwoordig maakt zich geen zorgen over ongewenste kinderloosheid. Zo’n 37% denkt dat de technieken over een paar jaar zo ver zijn dat ze zeker een kindje kunnen krijgen.

Aan dit online onderzoek van het 1V Jongerenpanel, gehouden van 19 tot 25 juli 2013, deden 2193 jongeren mee (onder wie 1397 meiden, 794 jongens en 868 middelbare scholieren). De uitslag is gecorrigeerd op leeftijd, geslacht en spreiding over het land.

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 2, 2013 /