Onderzocht
Kwart vrouwen hangt vlag uit als seks niet meer ‘moet’

Wist je dat een kwart van de vrouwen de vlag uit zou hangen als seks niet meer ‘moet’, dat blijkt uit het Grote Bevallingsonderzoek onder 5500 moeders door website Mama en Zo. Na de bevalling maakt 45% van de stellen geen tijd meer voor elkaar.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

We doen gemiddeld 6 tot 12 weken na de bevalling weer voor het eerst aan seks (43%), maar genoeg stellen wachten ook wat langer namelijk 3 tot 6 maanden (23%). Wel is de seks als mama minder regelmatig. Voor de zwangerschap ligt het gemiddelde op meerdere keren per week (45%) tot één keer per week (32%). Na de bevalling is dat teruggelopen naar één keer per week (31%) of één a twee keer per maand (39%). Toch kan 75% van de vrouwen niet zonder seks, ze zouden de intimiteit missen.

De helft van de mama’s zoekt naar de balans als gezin en 11% ziet haar kind als nieuwe nummer één. Toch zijn we razend enthousiast over onze partners als vaders; 70% vindt haar partner een super papa. Toch zou 28% willen dat hij het af en toe anders aanpakt

http://www.mamaenzo.nl

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: