Kwart vrouwen hangt vlag uit als seks niet meer ‘moet’

Wist je dat een kwart van de vrouwen de vlag uit zou hangen als seks niet meer ‘moet’, dat blijkt uit het Grote Bevallingsonderzoek onder 5500 moeders door website Mama en Zo. Na de bevalling maakt 45% van de stellen geen tijd meer voor elkaar.

We doen gemiddeld 6 tot 12 weken na de bevalling weer voor het eerst aan seks (43%), maar genoeg stellen wachten ook wat langer namelijk 3 tot 6 maanden (23%). Wel is de seks als mama minder regelmatig. Voor de zwangerschap ligt het gemiddelde op meerdere keren per week (45%) tot één keer per week (32%). Na de bevalling is dat teruggelopen naar één keer per week (31%) of één a twee keer per maand (39%). Toch kan 75% van de vrouwen niet zonder seks, ze zouden de intimiteit missen.

De helft van de mama’s zoekt naar de balans als gezin en 11% ziet haar kind als nieuwe nummer één. Toch zijn we razend enthousiast over onze partners als vaders; 70% vindt haar partner een super papa. Toch zou 28% willen dat hij het af en toe anders aanpakt

http://www.mamaenzo.nl


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

augustus 22, 2013 /