Onderzocht
Mannen willen geen seks na bevalling

Klagen vrienden over hun seksleven na de bevalling? Heeft moeders zogenaamd geen zin? Nou dat valt vies tegen. Uit Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat mannen vaak geen seks willen na de geboorte van hun kindje.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Er zijn verschillende redenen waarom ze niet van bil willen. Zo is een baby in huis veel werk en is er dus simpelweg gebrek aan tijd om te seksen. Zelfs bijslapen is dan belangrijker dan vrijen. De slaapgewoonten van de baby kunnen ook roet in het eten gooien. Zo slurpt zo’n kleintje dat niet wil slapen energie op en als het op jullie kamer – of zelfs tussen jullie in – ligt dan heb je natuurlijk ook geen zin. Het geven van borstvoeding had helemaal geen effect.

Tja, en soms kan het gewoon simpelweg niet. Vrouwen kunnen nog te veel hinder ondervinden van de bevalling. Gelukkig had 82% van de ondervraagden na drie maanden gewoon weer seks. Bij de resterende 18 % duurde het maximaal twee jaar.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • lucy
    aug 02, 2013 (22:43)

    Vreemd hoor, na de geboorte van onze eerste probeerden wij het na vier weken weer eens. Je mist toch de intimiteit. Ik voelde zelf wel wanneer ik er weer aan toe was.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: