Mannen willen geen seks na bevalling

Klagen vrienden over hun seksleven na de bevalling? Heeft moeders zogenaamd geen zin? Nou dat valt vies tegen. Uit Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat mannen vaak geen seks willen na de geboorte van hun kindje.

Er zijn verschillende redenen waarom ze niet van bil willen. Zo is een baby in huis veel werk en is er dus simpelweg gebrek aan tijd om te seksen. Zelfs bijslapen is dan belangrijker dan vrijen. De slaapgewoonten van de baby kunnen ook roet in het eten gooien. Zo slurpt zo’n kleintje dat niet wil slapen energie op en als het op jullie kamer – of zelfs tussen jullie in – ligt dan heb je natuurlijk ook geen zin. Het geven van borstvoeding had helemaal geen effect.

Tja, en soms kan het gewoon simpelweg niet. Vrouwen kunnen nog te veel hinder ondervinden van de bevalling. Gelukkig had 82% van de ondervraagden na drie maanden gewoon weer seks. Bij de resterende 18 % duurde het maximaal twee jaar.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

augustus 2, 2013 /