Nederlandse vrouw bevalt liefst zonder pijnstilling

Bevallen doen vrouwen in Nederland het liefst zonder pijnstilling. Maar liefst 70% gebruikt geen pijnstilling, waarvan 37% die ’troep’ alleen zou gebruiken als het medisch noodzakelijk was. Dit blijkt uit het Grote Bevallingsonderzoek onder 5500 moeders door website Mama en Zo.

Van aanstellen houden we in Nederland niet, dat blijkt ook tijdens de bevalling. 63% van de vrouwen omschrijft zichzelf namelijk als stille pijnlijder tijdens de bevalling en pufte de weeën stilletjes weg. Bijna de helft van de mama’s vergat zelfs de pijn zodra haar kind in haar armen lag.

Bevallen doet pijn, daar zijn alle moeders het over eens. Toch vindt 45% dat je die pijn vergeet zodra je je kindje ziet, 42% vindt de pijn erbij horen en 13% vond de bevalling te zwaar om te vergeten. Wij vrouwen zijn wel echte bikkels, slechts 5% heeft geschreeuwd tijdens de bevalling.

Ondanks dat 47% van de dames haar best deed om zo stylish mogelijk de bevalling in te gaan (denk aan scheren, make-up en nagels lakken), maken we toch behoorlijk wat gênante dingen mee. Zo heeft 40% gepoept tijdens de bevalling, moest 21% overgeven en vloekte 14% de boel bij elkaar.

http://www.mamaenzo.nl

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 22, 2013 /