Onderzocht
Vrouwen komen 10 tot 15 kilo aan tijdens zwangerschap

Mama en Zo heeft de 5500 moeders die deelnamen aan het Grote Bevallingsonderzoek ook gevraagd hoeveel ze zijn aangekomen tijdens de zwangerschap. Gemiddeld was dit 10 tot 15 kilo (35% van de ondervraagde moeders). 23% kwam 15 tot 20 kilo aan en 15% kwam 20 tot 30 kilo aan tijdens haar zwangerschap.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Op de vraag of ze zich schamen voor hun post-bevalling lichaam antwoordt slechts 14% ‘ja’. 49% zegt dat ze er niet blij mee is, maar trots is op wat haar lichaam heeft doorstaan en 37% schaamt zich helemaal niet.

Striae richt de meeste schade aan op onze buik (40%), dan volgen de benen (10%) en borsten (9%). 41% is ongeschonden uit de strijd gekomen. Het uiterlijk is voor de ondervraagde mama’s even belangrijk als voor ze moeder werden (76%), toch zijn er ook mama’s die het niet meer nodig vinden of er geen tijd meer voor hebben (16%).

Ontzwangerkwaaltjes
Maar liefst 93% van de vrouwen heeft last van ontzwangerkwaaltjes. Haaruitval (47%), aambeien (38%) en trekkende hechtingen (37%) zitten mama’s het meest dwars na de bevalling. Gelukkig vinden de mama’s het meer dan waard; ruim 70% vindt het moederschap mooier dan ze ooit hadden kunnen denken.

http://www.mamaenzo.nl

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: