Column
Waar is jullie baby?

Als we vrienden uitnodigen om een middagje op onze sloep door te brengen, worden we al snel aan de tand gevoeld door hun oudste dochter. ‘Waar is jullie baby’, vraagt ze als ze net aan boord is.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Ze is twee en een paar maanden en heeft net een baby-zusje. Tja, als vader en moeder dan veel vrienden met kindjes hebben, dan verwacht ze natuurlijk bij ons ook een kleintje.

Met ‘wij hebben geen baby’ neemt ze geen genoegen. Zit er dan toevallig niet eentje in mijn buik? Daar was haar zusje een paar maanden eerder natuurlijk ook uit tevoorschijn gekomen. ‘Waar is ie dan?’

Juist op zo’n moment merk ik dat ik absoluut geen geboren moeder ben. In veel te lange zinnen probeer ik haar uit te leggen dat mijn lief en ik nog geen baby’tje hebben. Ik word zelfs een beetje radeloos als ze na alles ‘waarom dan?’ uitkraamt.

Tja, waarom dan. Aan kinderen moet je natuurlijk een eenvoudig antwoord geven, maar dat heb ik in deze echt niet. Er zijn zoveel verschillende redenen waarom ik op dit moment twijfel…

Lees volgende week: ‘Geboren vader vs onhandige zenuwpees’

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • Alle TwijfelMoeder-columns op een rijtje
    dec 27, 2016 (07:43)

    […] stap… 21 augustus 2013 – Paniek! Waarom word ik niet ongesteld! 28 augustus 2013 – Waar is jullie baby? 4 september 2013 – Geboren vader vs onhandige zenuwpees 11 september 2013 – Moeders, […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: