Waar is jullie baby?

Als we vrienden uitnodigen om een middagje op onze sloep door te brengen, worden we al snel aan de tand gevoeld door hun oudste dochter. ‘Waar is jullie baby’, vraagt ze als ze net aan boord is.

Ze is twee en een paar maanden en heeft net een baby-zusje. Tja, als vader en moeder dan veel vrienden met kindjes hebben, dan verwacht ze natuurlijk bij ons ook een kleintje.

Met ‘wij hebben geen baby’ neemt ze geen genoegen. Zit er dan toevallig niet eentje in mijn buik? Daar was haar zusje een paar maanden eerder natuurlijk ook uit tevoorschijn gekomen. ‘Waar is ie dan?’

Juist op zo’n moment merk ik dat ik absoluut geen geboren moeder ben. In veel te lange zinnen probeer ik haar uit te leggen dat mijn lief en ik nog geen baby’tje hebben. Ik word zelfs een beetje radeloos als ze na alles ‘waarom dan?’ uitkraamt.

Tja, waarom dan. Aan kinderen moet je natuurlijk een eenvoudig antwoord geven, maar dat heb ik in deze echt niet. Er zijn zoveel verschillende redenen waarom ik op dit moment twijfel…

Lees volgende week: ‘Geboren vader vs onhandige zenuwpees’

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 28, 2013 /