Amerikaanse adoptiekinderen vaak naar Nederland

Wist je dat Amerikaanse adoptiekinderen vaak naar Nederland komen. In de Verenigde Staten mogen moeders die hun kind afstaan zelf de adoptieouders kiezen. Na Canada is ons landje erg in trek.

Dat Nederland zo in trek is, komt volgens CNN door verschillende zaken. Zo laat de adoptie-advocaat Steven Kirsh weten dat de meeste Amerikaanse families een blank kind willen adopteren. Nederlandse paren maakt het niet uit. Zij willen ‘simpelweg’ een kind adopteren.

Moeders die hun kindje afstaan ter adoptie willen dat hun kind in leefsituatie terecht komt waar het niet wordt gediscrimineerd vanwege zijn of haar donkere huidskleur. Daarnaast zijn Nederlandse ouders heel open; vaak houden ze ook contact met de biologische moeder.

In totaal zijn er 250 Amerikaanse kinderen geadopteerd door Nederlandse gezinnen in de periode tussen 2004 en 2010.

Klik hier om het volledige artikel van CNN te lezen.

Twijfel jij over je kinderwens?

september 17, 2013 /