Actueel
Amerikaanse adoptiekinderen vaak naar Nederland

Wist je dat Amerikaanse adoptiekinderen vaak naar Nederland komen. In de Verenigde Staten mogen moeders die hun kind afstaan zelf de adoptieouders kiezen. Na Canada is ons landje erg in trek.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Dat Nederland zo in trek is, komt volgens CNN door verschillende zaken. Zo laat de adoptie-advocaat Steven Kirsh weten dat de meeste Amerikaanse families een blank kind willen adopteren. Nederlandse paren maakt het niet uit. Zij willen ‘simpelweg’ een kind adopteren.

Moeders die hun kindje afstaan ter adoptie willen dat hun kind in leefsituatie terecht komt waar het niet wordt gediscrimineerd vanwege zijn of haar donkere huidskleur. Daarnaast zijn Nederlandse ouders heel open; vaak houden ze ook contact met de biologische moeder.

In totaal zijn er 250 Amerikaanse kinderen geadopteerd door Nederlandse gezinnen in de periode tussen 2004 en 2010.

Klik hier om het volledige artikel van CNN te lezen.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: