Actueel
Ann Furedi: ‘Abortus mag als geslacht baby tegenvalt’

Van Ann Furedi mogen vrouwen abortus plegen als het geslacht van de baby tegenvalt. Het hoofd van de grootste abortuslobby van Groot-Brittannië plaatst deze beslissing op dezelfde hoogte als een abortus na verkrachting.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Een abortus in Groot-Brittannië is sinds 1967 legaal. Vaak vindt de ingreep plaats, nadat twee dokters hebben besloten dat verderzetting van de zwangerschap een risico is voor de (mentale) gezondheid van de vrouw en haar gezin. Furedi wijst tegenstanders er op dat de geboorte van een ongewenst kind – want dat is het als het ware – schade toebrengt aan de mentale gezondheid van de moeder.

Deze controversiële uitspraak volgt nadat een paar weken geleden bekend werd gemaakt dat twee artsen niet zijn vervolgd. Ze hebben namelijk een abortus uitgevoerd bij een moeder die niet tevreden was met het feit dat ze een meisje zou krijgen.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: