Gonorroe of chlamydia vergroot risico op vroeggeboorte

Een gonorroe of chlamydia-infectie in de aanloop naar, of tijdens, een zwangerschap vergroot de kans op vroeggeboorte of zelfs een doodgeboren kindje. Dit blijkt uit onderzoek van de University of New South Wales.

De gevolgen van chlamydia zijn enorm; zo nam de kans op een doodgeboren kindje met 40% toe. De kans op een vroeggeboorte is 17% groter. Bij gonorroe kreeg 12% van de onderzochte vrouwen een te kleine baby, in 4% van de gevallen ging het om een vroeggeboorte en bij 0,6% ging het kindje dood.

Klik hier om er meer over te lezen.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

september 11, 2013 /