Actueel
Gonorroe of chlamydia vergroot risico op vroeggeboorte

Een gonorroe of chlamydia-infectie in de aanloop naar, of tijdens, een zwangerschap vergroot de kans op vroeggeboorte of zelfs een doodgeboren kindje. Dit blijkt uit onderzoek van de University of New South Wales.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

De gevolgen van chlamydia zijn enorm; zo nam de kans op een doodgeboren kindje met 40% toe. De kans op een vroeggeboorte is 17% groter. Bij gonorroe kreeg 12% van de onderzochte vrouwen een te kleine baby, in 4% van de gevallen ging het om een vroeggeboorte en bij 0,6% ging het kindje dood.

Klik hier om er meer over te lezen.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: