Met jullie is een zwangerschapstest overbodig…

Niemand twijfelt: één van onze vriendinnen is zwanger. ‘Ze was de laatste tijd zo moe’ en ‘Weet je nog hoe ze reageerde toen haar man per ongeluk haar borsten aanraakte’, hoor ik om me heen. Zelf heb ik niets opgemerkt, maar dat is niet zo vreemd. Ik ben er helemaal niet mee bezig.

Mijn vriendinnen des te meer… Op een gegeven moment kan ik niet anders dan hopen dat ze gelijk hebben. Deze vriendin wil zo graag een kindje. Hoe pijnlijk moet het zijn dat iedereen naar je buik staart, terwijl al het proberen geen resultaat heeft. Of nog erger, dat je net een miskraam hebt gehad. Gelukkig brengt ze positief nieuws mee na hun vakantie, en inderdaad dat buikje is nu ook niet meer te missen.

Na de vele felicitaties komen ook de vragen aan ons. We zijn nu het enige kinderloze stel uit de vriendengroep. Wanneer gooien wij alle voorbehoedsmiddelen overboord? Ik probeer ons verhaal te vertellen. Dat ik twijfel en er voor onze verre, lange reis echt niets gaat gebeuren. Nee, ook niet tijdens de reis. De tickets alleen zijn al te duur om een hele trip kotsmisselijk te zijn.

Ik stuit op onbegrip. Voel me zo onbegrepen dat ik niets liever wil roepen dan ‘Als het zo’n must is, begin ik er niet eens aan’. Ik wil mijn kont tegen de krib gooien, want als ik ergens allergisch voor ben dan is het groepsdruk. Toch kan ik niet zwijgen en zeg ik: ‘Als het zover is, zien jullie het vast als eerste. Met jullie is een zwangerschapstest niet eens nodig…’

Lees volgende week: ‘Over mijn twijfels ben ik nooit eerlijk’

Twijfel jij over je kinderwens?

september 18, 2013 /