Column
Dan kies ik voor abortus…

Abortus, ik ben er een hele tijd erg stellig in geweest. ‘Als ik ooit per ongeluk zwanger word, dan kies ik voor abortus’, was de opmerking die ik altijd klaar had. Zo’n uitspraak is natuurlijk heel makkelijk als je niet voor de keuze komt te staan, maar het gaat hier wel om een ingrijpende ingreep.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Een ingreep waar nog steeds een taboe op rust. Opmerkelijk natuurlijk, want in Nederland kun je hier gewoon voor kiezen. Maar zeg nu zelf: hoeveel mensen ken jij die vertellen dat ze voor abortus hebben gekozen. En dan denk ik echt niet alleen aan tienermeisjes. Zo zijn er ook vrouwen die de keuze maken, omdat hun relatie bijvoorbeeld net verbroken is. Of stellen waarbij het gezin al compleet is.

Maar abortus als je twijfelt over je kinderwens… Ik zag het als enige vlucht. Een optie die zich in mijn hoofd vormde toen mijn lief mij vertelde dat hij het geen probleem zou vinden als ik – ondanks de voorzorgsmaatregelen – zwanger bleek te zijn. Dat hij wel een kinderwens heeft, wist ik natuurlijk al. Dat hij er zo ‘makkelijk’ over dacht, veranderde mij in een controlfreak.

Wat als hij het niet meer zo nauw zou nemen? Dus Double Dutch of niet. Condooms op? Tja, dan maar geen seks. Als je het niet doet, kan het ook niet misgaan. Toch een ongelukje? Dan zouden we er rustig over praten. Althans dat was de afspraak. In mijn hoofd vormde zich het extreme plan dat ik het dan maar alleen moest doen. Alleen naar de abortuskliniek, zodat mijn lief niet voor de keuze zou komen te staan. Die last, de leugen, maar ook het bijkomende verdriet, zou ik dan zelf moeten dragen.

Gelukkig heb ik nooit voor de keuze gestaan en zijn mijn gevoelens nu minder extreem… Ik spring nog steeds geen gat in de lucht, maar misschien is een ongelukje wel de enige wijze waarop de twijfel stopt?

Lees volgende week: ‘Wat vind jij er eigenlijk van?’

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
2 comments
  • Vrouwenartsen in Italië weigeren abortus
    jul 12, 2017 (12:05)

    […] Zelf schreef ik in mijn column al eens over abortus. […]

  • TwijfelMoeder-columns allemaal op een rijtje
    dec 07, 2016 (12:13)

    […] kinderen… 9 oktober 2013 – Straks blijf ik achter met een kindje 17 oktober 2013 – Dan kies ik voor abortus 24 oktober 2013 – Wat vind jij er eigenlijk van? 31 oktober 2013 – Kinderen krijgen […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: